andAnderlecht
wesWesterlo
Datum: 03/02/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Lotto Park
Wasilewski bezorgt Anderlecht 15 op 15
Harald Berings
| 0 reacties
Wasilewski bezorgt Anderlecht 15 op 15
Foto: © SC

Een weinig overtuigend Anderlecht pakte opnieuw de drie punten in de competitie. Het was alweer nieuwkomer Marcin Wasilewski die tegen Westerlo tot scoren kwam, hij scoorde op het kwartier het enige doelpunt van de avond in het Constant Vanden Stock-stadion.

Frank Vercauteren liet de voor het eerst speelgerechtigde Von Schleebrugge op de bank en koos centraal achterin voor Pareja en Deschacht. Vercauteren stelde opnieuw De Man op als verdedigende middenvelder naast Biglia. Sporting kon geen beroep doen op de geblesseerde Goor, de Argentijn Frutos was wel opnieuw speelklaar en stond in de basis.

In het eerste kwartier was het Westerlo dat verrassend uit de hoek kwam, maar Anderlecht nam al snel het initiatief over en kwam ook meteen op voorsprong. Net als vorig jaar kwam nieuwkomer Wasilewski tot scoren, ditmaal op voorzet van De Man. Na het openingsdoelpunt kreeg paars-wit nog een paar mooie kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar Biglia noch Frutos slaagden erin Gaspercic echt in moeilijkheden te brengen. Een aanvallend zwak Westerlo kwam niet eens in de buurt van Zitka.

Pas op het uur kwam er opnieuw leven in de wedstrijd. Hassan, die flirtte met een gele kaart en dus een schorsing voor de wedstrijd tegen Club Brugge, werd vervangen door Mpenza en Biglia bood Boussoufa de 2-0 aan, maar Gaspercic was de Gouden Schoen iets te vlug af. Ook Frutos kreeg nog een mooie kans, maar opnieuw was de Kempense doelman attent.

Lange tijd leek de wedstrijd na het vroege doelpunt en de Brusselse overheersing beslist, maar nadat Anderlecht te nonchalant ging omspringen met de kansen, werd het even billenknijpen voor de landskampioen. Uitgespeelde kansen kregen de Kempenaars niet, maar paars-wit maakte het zich onnodig moeilijk door Westerlo de vrijheid te geven om terug in de wedstrijd te komen. Een doelpunt kwam er echter niet meer van, waardoor Anderlecht dus voor de vijfde keer de drie punten pakte. Vercauteren blijft met zijn team zo zeven matchen op rij ongeslagen en neemt voorlopig de leiding over van Racing Genk, dat morgen nog in actie komt op Sclessin.