Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wint topper tegen Genk
Kevin Vanbuggenhout

De meeste aandacht ging dit weekend naar de topper tussen Standard en RC Genk. Standard was goed bezig de laatste tijd en moest winnen om in de running voor de titel te blijven. Genk verdedigde in Luik zijn leiderspositie. Ondanks hevig verweer van Racing Genk haalde Standard de drie punten binnen.

Renard moest al snel plat toen een vrije trap van Soetaers verlengd werd. De eerste dreiging van Standard kwam er ook op stilstaande fase. Dante tikte een vrije trap van Defour in de handen van Bailly. Vlak voor het halfuur nam Standard de leiding. Mikulic zette zijn arm en hield Jovanovic foutief af. Jovanovic zette de strafschop zelf om: 1-0. Na dat doelpunt brak de wedstrijd los. Door een misverstand met Bailly speelde Matoukou de bal slecht terug. Bailly kon toch nog De Camargo van een doelpunt houden. Vandenbergh kon alleen op doel af gaan, maar Renard kwam goed uit. Een minuutje later weer Standard, Jovanovic slaagde er echter niet in een tweede keer te scoren. De laatste kans uit de eerste helft was nog voor Racing Genk. Na een voorzet van Pocognoli probeerde Vandenbergh het met een omhaal. De bal ging net naast. Standard leidde na een al bij al evenwichtige eerste helft met 1-0.

Het duurde niet lang of Standard zou zijn voorsprong verdubbelen. De Camargo was sneller op een goede voorzet van Defour dan Bailly en kopte binnen. Drie minuten later claimde Genk een strafschop voor een duwfout van Deflandre op Soetaers. De Bleeckere floot ditmaal geen strafschop. Bailly redde een laag schot van Defour met de voet. Net na het uur scoorde Genk de aansluitingstreffer. Chatelle legde de bal naar buiten naar Vrancken. Diens voorzet werd binnengekopt door Haroun en de verdiende aansluitingstreffer was een feit. Genk wist nu wat het moest doen. Chatelle legde de bal weer naar de rechterflank naar Vrancken. Nu werd zijn voorzet naast gekopt door Soetaers. Twee minuten later was het Chatelle die de bal niet in doel kreeg. Kort daarop viel Genk met een man minder. Mikulic kreeg een tweede gele kaart na een fout op Jovanovic. Die Jovanovic kopte een minuut later een voorzet van Defour op de lat. Ook Geraerts kreeg de bal niet voorbij Bailly. Standard en Genk schotelden de toeschouwers leuk voetbal voor. Stilaan maakten beide ploegen zich op voor de apotheose van een hoogstaande tweede helft. Renard pakte de intikker van Vandenbergh, die vanuit buitenspelpositie toch mocht afdrukken. Met een man minder zette Genk nog alles op alles om toch nog een gelijkspel te bemachtigen. Hierdoor kreeg Standard nog een resem kansen op de counter. De Camargo kopte de bal naar Jovanovic, maar die liet de mogelijkheid liggen. Bailly liet zich niet meer verschalken. De ingevallen Sa Pinto bediende De Camargo en die plaatste de bal naast. Ook de laatste twee kansen waren nog voor Standard. De Camargo zag zijn schot gepakt door Bailly. Jovanovic mocht nog alleen op doel af gaan, maar de ServiĆ«r schoot naast.

In een aantrekkelijke topper haalde Standard het van Genk met 2-1. Genk speelde nochtans een behoorlijke partij en verdiende zeker een punt. Standard scoorde echter een keer meer en liet in de slotfase nog kansen op de 3-1 liggen. Standard staat nog steeds zes punten achter Anderlecht, dat de leidersplaats over neemt van Genk. Anderlecht telt nu twee punten meer dan Racing Genk.