Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Jan Breydel
Rivalenclash eindigt onbeslist
T. Coremans

De al om 13u gespeelde topper tussen Club Brugge en Sporting Anderlecht eindigde bewonderenswaardig op een 2-2 gelijkspel. Een wedstrijd die vrijwel volledig beheerst werd door de thuisploeg, maar die gaf de overwinning weeral uit handen in de laatste minuten van de wedstrijd. De wedstrijd begon met een kleine minuut stilte voor de neergestoken Bart Bonroy uit Oostende. Enkele bezoekende supporters namen dit eerbetoon niet ten volle in acht, jammer.

In de beginfase was al vrij duidelijk dat Club Brugge ten volle voor de winst zou gaan terwijl Anderlecht vooral loerde op de counter. Balaban forceerde de eerste kansjes maar was telkens niet efficiënt genoeg. Vercauteren startte met een vijfmansverdediging waardoor het moeilijk leek Tchité of Boussoufa te bereiken. Iets na een half uur wedstrijd werd blauw-zwart dan toch beloond voor het creatieve aanvallende voetbal dat men bracht. Balaban plaatste een vrije trap van ver uit het strafschopgebied op de kruising, waarna de bal terug in het veld botste op het hoofd van Clement. Die kopte de bal tot bij Ishiaku die maar hoefde binnen te duwen. Een onmondig Anderlecht slaagde er in de eerste helft maar niet in druk te zetten. Net voor rust kreeg het zowat de enige goede kans, Boussoufa miste.

De tweede helft begon vrij bitsig. Vele fouten aan beide kanten met enkele gele kaarten tot gevolg. Scheidsrechter Gumienny hield de wedstrijd goed onder controle. Na een goed uur werd er terug gevoetbald en zorgde weeral de thuisploeg voor de gevaarlijkste dreiging. Na 65 minuten leek Club de drie punten thuis te houden wanneer, na een kortgenomen hoekschop, Ishiaku weer vrij mocht binnenknallen. De onzichtbare bezoekers vonden het welletjes geweest en schoten in actie. Vercauteren ontdeed zich van zijn verdedigers en bracht onder andere Hassan, het lichtpunt bij Anderlecht vanmiddag, om meer aanvallende impulsen te creëren. Na de 2-0 was het niet Club maar wel Sporting dat bevrijd begon te voetballen. Juhasz tekende in de 77e minuut de aansluitingstreffer aan. De thuisploeg leek niet genoeg gewaarschuwd door deze goal en het gekende scenario zou zich in de laatste minuut dan toch nog voltrekken. Frutos knikte de gelijkmaker in de laatste minuut makkelijk binnen. Een gevleid puntje voor Anderlecht. Club leert nog maar eens dat een wedstrijd negentig minuten duurt.

Club Brugge: Verbauwhede, Priske, Clement, Maertens, Klukowski, Vermant, Englebert, Daerden, Van Heerden, Balaban en Ishiaku.
Wisselspelers: Lenaerts, Valgaeren, Blondel, Gvozdenovic, Leko, Salou en Yulu-Matondo.
Anderlecht: Zitka, Deschacht, Biglia, Tchite, Boussoufa, Goor, Juhasz, Pareja, Wasilewski, Frutos en De Man.
Wisselspelers: Proto, Von Schlebrugge, Van Damme, Hassan, Mbokani, Baseggio, Legear en Vanden Borre.
DOELPUNTEN: 32' Ishiaku (1-0), 65' Ishiaku (2-0), 77' Juhasz (2-1), 89' Frutos (2-2)
GEEL: 49' De Man, 53' Biglia, 53' Klukowski, 55' Vermant, 63' Pareja