0-1
1-1
Datum: 20/01/2024 16:00
Speeldag: Speeldag 21
Cercle mist karrenvracht aan kansen en moet tevreden zijn met 1-1 gelijkspel op het veld van RC Genk

Cercle Brugge en Racing Genk hebben de zaterdagmiddag afgetrapt met een 1-1 gelijkspel. Cercle Brugge was nagenoeg een hele wedstrijd de betere en meest hongerige ploeg maar miste te veel kansen. Denkey en Zeqiri zorgden voor de doelpunten.

Weinig blauwhemden

Zoek niet naar Paintsil, Kayembe, El Khannouss of Fadera bij Racing Genk. Zij spelen namelijk momenteel in de Africa Cup. Maar ga ook niet op zoek naar Claes, Caicedo, Adedeji-Sternberg en Karetsas. Die vier youngsters behoorden normaal tot de wedstrijdselectie van Genk maar waren dan toch niet speelgerechtigd waardoor de Limburgers het duel tegen Cercle Brugge met een halve bank moesten aanvatten.

Cercle baas

Ook tussen de lijnen leek er maar een halve ploeg te staan. De bezoekers uit Brugge begonnen veel gretiger aan de partij en dat merkten ze bij Genk meteen. Na slecht wegwerken in de 16 kon Somers topschutter Denkey bereiken. Die dacht niet na en werkte de bal van dichtbij achter het steunbeen in doel.

Denkey Kévin
© photonews

Toch waren de Limburgers nog niet wakker geschud. Vandevoordt hield eerst Lemaréchal van de 0-2, daarna kreeg de doelman hulp van de lat na een kopbal van Utkus. Al ging niet elk schot tussen de palen want zowel Lemaréchal als Denkey trapten nog een goede kans naast.

Eerste Genks gevaar

Op slag van rust kregen we dan toch eens een gevaarlijk RC Genk te zien. Arokodare zette zich zelf achter de vrije trap die hij versierde en deed dat niet onaardig maar de bal trof de paal. Op de daaropvolgende corner leek Munoz de 1-1 te maken maar bij het doorkoppen stond de Colombiaan nipt buitenspel, dat bevestigde een minutenlange VAR-check.

Ook na de rust waren de eerste kansen voor Cercle Brugge. Vooral Lemaréchal zal zich beklagen dat hij van dichtbij nog het been van Munoz raakte in plaats van de achterkant van het net.

Gouden wissel

Vrancken besloot op het uur, net na de eerste grote kans van de wedstrijd die Bonsu Baah op Warleson trapte, om in te grijpen. Baah ging eruit voor Zeqiri en die wissel loonde. Na een lange bal ricting Arokodare kon Daaland het kopduel winnen en de bal terugkoppen. Zeqiri kwam aangestormd, twijfelde niet en trapte het leer in één tijd van buiten de 16 hard en laag voorbij Warleson.

Zeqiri Andi
© photonews

Even leek Racing Genk ook op en over Cercle Brugge te gaan maar Sor kraakte zijn schot van dichtbij. Na die tien goede minuten van de thuisploeg nam Cercle opnieuw met veel dreiging van onder mer de ingevallen Olaigbe en Lopes.

Vandevoordt bedreigen lukte echter niet meer waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, een uitslag waar ze vooral in Genk tevreden mee zijn gezien het wedstrijdbeeld. Cercle komt zo op gelijke hoogte met Antwerp op plek 6, Genk blijft voorlopig vierde.