Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Daknam
Lokeren blijft steken op een gelijkspel
Jelle Vereecke

Er is weer voetbal te zien op Daknam. Lokeren speelde bij wijlen mooi combinatievoetbal, maar uiteindelijk geraakte het niet door de stevige muur van Roeselare. Twee doelpunten in vijf minuten zorgden voor een 1-1 gelijkspel.

Bij Lokeren kwam de Marokkaanse spits Mohamed Armoumen voor het eerst aan de aftrap. De diepe spits kreeg steun van de herboren Tambwe. Bij Roeselare, de ploeg in vorm, stonden Sami Allagui en Paul Kpaka in de spits. En het was Lokeren dat meteen goed startte : op een mooi tempo werd er goed rondgespeeld. In de tweede minuut trapte nieuwkomer Armoumen een vrije trap op Sierens. Bij Lokeren dan een onzorgvuldigheid achterin : Vukomanovic legt achteraan breed bij Joao Carlos, die meteen wordt aangevallen. De Braziliaan heeft weinig tijd en legt terug op doelman Lazic, die iets te lang aarzelt waardoor de bal wordt afgeblokt door een opzittende Kpaka. Gelukkig kan de doelman de situatie nog rechtzetten met een redding.

Lokeren blijft wel de beste ploeg, op het middenveld staat dan ook heel wat techniek met onder andere Runar Kristinsson en verloren zoon Marcel Mbayo. Ook Tambwe gaat door op zijn elan en knalt na zeven minuten de bal op Sierens. Vijf minuten later is er Hassan El Mouataz met een vrije trap voor Lokeren, maar Sierens pakt de niet al te moeilijke bal. Na twintig minuten weer Tambwe, maar Jurgen Sierens ligt tweemaal in de weg. Tien minuten voor de rust is er nog een goed schot van een andere uitblinker, Grégory Dufer, maar ook deze gaat er niet in. Er is nog een tegenprik van Roeselare, maar de voorzet van Kpaka zoeft voorlangs. De laatste kans is er voor El Mouataz, maar zijn vrije trap draait verrassend net over de kruising. Lokeren kan tevreden zijn over zijn spel in de eerste helft, maar kon niet scoren. Dit was vooral de verdienste van de stevige muur van Roeselare aan de rand van de zestien.

Roeselare begint de tweede helft met Barbé en Dufoor in de plaats van Vanderhaeghe en Allagui, maar Lokeren blijft de wet dicteren. Joao Carlos kan na een corner aanleggen, maar Sierens zit er alweer tussen. Uiteindelijk is het dan toch raak na 51 minuten : er is wat verwarring na een snelle vrije trap van Lokeren. Het is Armoumen die doorgaat op rechts en aflegt naar Marcel Mbayo. De Congolees knalt hard in doel en Lokeren heeft eindelijk zijn verdiende voorsprong vast. Een minuut later moet het zelfs 2-0 worden, maar deze keer knalt Mbayo de bal over.

Lokeren kan echter niet lang vieren, Roeselare profiteert van een van de weinige foutjes achterin bij de Waaslanders. Een voorzet van Monteyne wordt uiteindelijk binnengewerkt door Dufoor en het staat weer gelijk. Lokeren moet dus weer op zoek naar de voorsprong, die het ook wel verdient op basis van het geleverde spel. De Waaslanders blijven dan ook doorgaan, onder andere Dufer en Tambwe waren nog dicht bij een doelpuntje. De match dooft dan stilaan uit, bij de thuisploeg kunnen invallers Maznov en Kovalenko niets meer bijbrengen. Net voor het einde kan Roeselare nog de overwinning op een diefje meepikken, maar Tom Peeters stuit op Lazic. Lokeren blijft dus achterin hangen met dit puntje, maar het is duidelijk dat de ploeg van Slavoljub Muslin onder zijn waarde gerangschikt staat. Roeselare verliest weeral niet en behoudt mooi de aansluiting met de top dankzij een goede verdediging, neergezet door trainer Dirk Geeraerd.