Datum: 10/02/2007 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem stunt tegen Standard
Steven Bologne
| 0 reacties
Zulte Waregem stunt tegen Standard
Foto: © SC

Standard had mits een zege aan de Gaverbeek én met de topper van morgen in het vooruitzicht in ieder geval een goede zaak gedaan. Zulte Waregem hoopte dan weer om Standard eens in eigen huis te kunnen verslaan, dat was in de geschiedenis nog nooit gebeurd. 

De wedstrijden tussen beide ploegen boden in het verleden meermaals spektakel. Vanavond was daar in de eerste helft weinig van te merken. Standard en Zulte Waregem waren aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen enkele kansen, zo was Oliver Renard bij de les op knoeiwerk van Santos Dante en Mohamed Sarr. Een afgeweken voorzet van Ludwin Van Nieuwenhuyze zorgde ongewild toch voor gevaar, het bezoekende sluitstuk was andermaal bij de pinken. Voor de pauze zorgde Standard toch nog voor gevaar via Eric Deflandre en Frederik Dupré. Die eerste dreigde via een afgeweken schot en Dupré geraakte in twee keer dan wel voorbij Pieter Merlier, de lat stond vervolgens in de weg.
 
De tweede helft bracht toch wat beterschap. De weinig flitsende Sergio Conceiçao krulde een vrije trap voorbij de muur, Merlier lag goed in hoek en kon pareren. Igor De Camargo trapte de openingstreffer van dichtbij dan weer over. Keerpunt in deze partij was een shwalbe van Tim Matthys in de zestien, scheidsrechter Luc Wouters legde de bal op de stip. Matthys nam de honeurs zelf in ontvangst en schoot proper in de hoek binnen; 1-0. Standard sukkelde van de ene opdoffer in de andere, tijd om te bekomen was er niet want vier minuten later strafte Tjörven De Brul mistasten van Renard af; 2-0. Bij Standard raakte men lichtjes gefrustreerd, zo pakte Dante terecht rood voor een elleboogstoot op De Brul. Ook Rode Duivel Marouane Fellaini moest vervroegd naar het stortbad, voor een drieste tackel op Lander Van Steenbrugghe kreeg hij de zwaarste sanctie. Steven Defour bracht vier minuten voor tijd de stand terug nadat die een foutje van Merlier afstrafte; 2-1. Van Nieuwenhuyze velde met een bom van een doelpunt het zware verdict voor de bezoekers, eindstand; 3-1.
            

Vooraf