Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jules Ottenstadion
Genk behaalt knappe overwinning bij Gent
Kristof Blomme

Racing Genk doet nog volop mee voor de titel. De Limburgers gingen met 1-3 gaan winnen bij AA Gent, het nummer vier in het klassement. Dankzij deze overwinning wordt Genk weer gedeeld leider met Anderlecht.

De partij begon uitstekend voor de bezoekers. Na amper zes minuten kopte Vrancken een vrije trap van Chatelle tegen de touwen. Blitsstart van de Limburgers en Gent kon niet meteen reageren. Pas na twintig minuten stak het de neus aan het venster. Lombaerts kopte rechte op Bailly. Het was een felle wedstrijd, maar veel kansen vielen er niet te noteren. Tien minuten voor de rust raakte De Decker een vrije trap van Olufade met de arm. Strafschop oordeelde ref Allaerts. Olufade zette zich zelf achter de bal en trapte beheerst binnen. Vlak voor de koffie nog wat animo. Eerst knalde Foley een vrije trap net naast. Even later ging Olufade (iets te) spectaculair over het been van Mikulic. Deze keer legde Allaerts het leer niet op de stip.

In de tweede helft bracht Broos Ljubojevic in de ploeg in de plaats van Vandenbergh. Na tien minuten won Pocognoli een spurtduel van Olufade. De linksachter tikte de bal terug tot bij Bailly, die slecht wegwerkte. Gregoire tikte de bal echter te ver van de voet, waardoor opnieuw Pocognoli kon opruimen. Na twintig minuten kwam Genk opnieuw op voorsprong. Een vrije trap werd door de volledig vrijstaande Mikulic hard ingekopt. Een kwartier voor tijd leek de partij helemaal beslist. Svetlicic ging helemaal de mist in, waardoor Haroun oog in oog kwam met Herpoel. De middenvelder kon de bal in twee tijden over de doellijn werken. Meteen zijn vierde goal in evenveel wedstrijden. Eén minuut later haalde Soetaers Olufade onderuit. De snelle aanvaller ging zich revancheren en kreeg rood onder de neus geduwd. Gent probeerde nog, maar een schot van Foley vloog over. De laatste mogelijkheid was voor Genk. Haroun trapte recht in de armen van Herpoel.