Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Jules Ottenstadion
Cercle Brugge stunt op AA Gent
Dirk Pieters

AA Gent nam het zondagavond op tegen Cercle Brugge. De ploeg van coach Georges Leekens bleef met lege handen achter tegen een sterk Cercle. In eigen huis ging het met 0-2 onderuit. Tom De Sutter werd man van de match met twee doelpunten.

De thuisploeg moest het stellen zonder de geschorste Svetlicic. Ook Cercle Brugge miste enkele basisspelers. Zo waren Pivaljevic, Gjuzelov en Denys geschorst en was Vandendriessche in extremis uitgevallen met griep.

Al in de beginfase kwamen de bezoekers bijna op voorsprong. De Sutter kopte maar net naast het doel van Herpoel. Ook Gent kwam gevaarlijk uit de hoek even later. Dantschotter had het moeilijk op een poging van Stoica en ook de poging van Olufade leverde geen doelpunt op. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan en vooral Stoica was de draaischijf bij de thuisploeg. Toch bleef Cercle Brugge de gevaarlijkste ploeg en op het half uur liet Gombami een uitstekende kans onbenut. Nog voor de rust kregen de bezoekers wat ze verdienden. Tom De Sutter bracht zijn ploeg na 38 minuten op voorsprong. In de allerlaatste minuut van de eerste helft kreeg Gent nog de kans op de gelijkmaker, maar Lombaerts kopte de bal net naast.

In de tweede helft nam de thuisploeg het initiatief. Cercle Brugge loerde op de counter en was vooral gevaarlijk via De Sutter. Ook AA Gent bleef voor dreiging zorgen, maar doelman Dantschotter speelde een uitstekende wedstrijd en hield Stoica en Foley meermaals van een doelpunt. Iets over het uur zorgde opnieuw de Sutter voor een doelpunt. Op aangeven van De Smet zorgde hij voor de 0-2. Leekens probeerde nog iets terug te doen en bracht met Zewlakow een extra aanvaller in, maar veel leverde dat niet meer op en zo won Cercle Brugge verrassend met 0-2 van AA Gent.