cluClub Brugge
gnkKRC Genk
Datum: 22/04/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Jan Breydel
Genk blijft na gevleide zege in titelstrijd
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Genk blijft na gevleide zege in titelstrijd
Foto: © SC

De titelstrijd is nog lang niet over. Nadat Anderlecht eerder op de avond met 1-0 had gewonnen van AA Gent, boekte ook Genk een minieme zege op het veld van Club Brugge. Een gevleide zege, want het was -alweer- zo'n net niet avondje voor Club.

De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd. Het eerste kansje was voor Englebert, Bailly pakte zonder moeite. Niet veel later deed Yulu Matondo de supporters opveren, de spits legde de bal tegen de netten, maar werd afgevlagd vanwege buitenspel. Een juiste beslissing van de scheidsrechter, maar dat was bij de volgende gevaarlijke fase niet het geval. Clement kreeg een duwtje in de zestien, de scheidsrechter wilde van geen strafschop weten.

Club bleef drukken, maar grote kansen creëren lukte niet. Genk daarentegen kwam wel dicht bij de 0-1, Caillet kopte een vrijschop op de lat. Na 22 minuten totale consternatie toen Ljubojevic vanop zo'n 30 meter de bal tegen de netten knalde, Stijnen ging niet vrijuit. Een goede start nemen, maar toch een dom tegendoelpunt slikken, het is een scenario waar Club Brugge een patent lijkt op te hebben.

Zoals zo vaak dit seizoen stortte Club bij het tegendoelpunt helemaal in. Genk was baas voor de rest van de tweede helft en kwam zelfs dicht bij de 0-2. Soetaers' poging belandde echter op de lat. Ook Vrancken en Chatelle kenden geen succes. Aan de overkant probeerde Balaban tot tweemaal toe, maar Bailly bracht prachtig redding.

Na de rust vond Club zijn tweede adem. De Bruggelingen drukten, maar het was telkens net niet. De ingevallen Ishiaku en Yulu Matondo creëerden enkele mooie kansen, afwerken zat er niet in. Ook Bailly moest geregeld tussenkomen, zo kon de Luikenaar een voorzet-schot Van Heerden maar net vanonder de lat wegtikken. Yulu Matondo kwam er nog dichter bij, Matoukou duwde de bal voor de lijn weg. Nog meer pech voor de aanvaller toen Bailly met een onwaarschijnlijke sprong alsnog een kopbal uit doel hield.

Genk had het bijzonder moeilijk, maar kon er sporadisch wel nog uitkomen. Ook bij de Limburgers stond het vizier niet op scherp, de schaarse counters werden niet verzilverd. Coelho en Iakovenko misten onbegrijpelijk.

Club Brugge bleef proberen, maar het zat er alweer niet in. De Bruggelingen verdienden op zijn minst een gelijkspel, maar bleven met lege handen achter. Een nieuwe zware dobber voor Club, dat opnieuw een kans laat liggen om dichter bij Gent te komen. En Genk, dat blijft in de titelstrijd. Trainer Broos had het dit seizoen wel vaker over kampioenengeluk van Anderlecht, maar had daarover vandaag toch niet te klagen. Genk blijft op twee punten van Anderlecht, volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Moeskroen.

Vooraf