Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Schiervelde
Anderlecht wint met forfaitcijfers
Thomas Dubois

Anderlecht won zondagavond met groot gemak op Roeselare. Al na één minuut stond het op voorsprong. Roeselare keek toe en onderging het spel. Anderlecht won met 0-5, maar de score kon gerust heel wat hoger oplopen.

Roeselare begon met Eloi en Allagui in de basis, daardoor begonnen Kpaka en Dufoor op de bank. Bij Anderlecht een hele hoop geblesseerden en daardoor kreeg Legaer opnieuw de voorkeur van trainer Vercauteren. Hij beschaamde het vertrouwen niet, Anderlecht ging flitsend van start en stond al na precies 1 minuut en 40 seconden op voorsprong. Legaer kwam schuin voor doel en trapte de bal losweg in doel. Roeselare kwam moeilijk in de wedstrijd en kon weinig echte kansen creëren. Het was Anderlecht dat controleerde én domineerde. Na 20 minuten kwam de bal los voor de voet van Hassan die niet twijfelde en de 0-2 scoorde. Anderlecht ging verder op z’n elan en kon al gauw nog eens scoren. Vijf minuten voor rusten scoorde Legaer een tweede keer, opnieuw met een gelukje. De kelk was voor de rust nog niet geledigd, Vanderbiest pakte Hassan in de zestien en Frutos kon de zware 0-4 rustcijfers vastleggen.

Schiervelde was voor het eerst dit seizoen helemaal volgelopen, maar veel waar kregen de supporters van Roeselare niet voor hun geld. Roeselare speelde beter in de tweede helft, maar toch was het Anderlecht dat via Hassan en Boussoufa gevaarlijk kon zijn. Zonder doelpunt als gevolg. De eerste grote kans voor Roeselare was voor Vanderbiest die van op afstand uithaalde, Zitka stond pal. Het was aan de overkant Mbokani die een uitstekende kans miste. Het doelpunt kwam er toch voor de jonge Mbokani die de zware 0-5 forfaitcijfers vastlegde. Vaesen kreeg nog een uitstekende kans op de eerredder, maar die werd naar het beeld van de wedstrijd wild naast gezet. Roeselare had meer balbezit in de tweede helft doordat het meer ruimte kreeg, maar veel werd daar niet meegedaan. Roeselare kreeg niet de kans om in de wedstrijd te komen en het woord afgang is wel op z’n plaats.