Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Regenboogstadion
Tiende nederlaag Club Brugge een feit
Dirk Pieters

Het wil maar niet lukken voor Club Brugge. Dit keer verloor het met 2-1 op het veld van Zulte Waregem. Blauw-zwart kwam nog wel op voorsprong via Ivan Leko, maar moest zich in de tweede helft toch gewonnen geven tegen een sterk Zulte Waregem.

Club Brugge begon het beste aan de wedstrijd met een knap schot van Blondel, maar Zulte Waregem-doelman Geert De Vlieger kon nog net in hoekschop werken. Op het kwartier liet Zulte Waregem ook iets zien. Matthys kon gevaarlijk voorzetten, maar een Brugse voet kon nog net verhinderen dat Sergeant kon uithalen. Nog voor het half uur kreeg diezelfde Sergeant een kans, maar de middenvelder kraakte zijn schot en doelman Stijnen kende geen problemen met het schotje. Even later was het aan de overkant wel raak. Na een fout op Salou trapte Leko de vrije trap schitterend in doel: 0-1. Lang duurde de feestvreugde niet want één minuut later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Dosunmu schoot de bal mooi over Stijnen in doel: 1-1. Beide ploegen kregen nog een reeks kansen om nog voor de rust op voorsprong te komen, maar scoren lukte niet meer. Bij de thuisploeg miste Matthys een dot van een kans, bij de bezoekers mocht vooral Ishiaku zich eens flink in de haren krabben.

In de tweede helft nam Zulte Waregem het initiatief en kwam het enkele keren gevaarlijk opzetten. Eerst schoot Dosunmu voorlangs en even later schoot Meert over. Op het uur opnieuw een enorme kans voor de thuisploeg, maar dit keer schoot Sergant op de paal. Aan de andere kant stond het doelhout ook al in de weg, Englebert trapte op de lat. Het doelpunt van Zulte Waregem kon niet uitblijven en na 70 minuten was het dan toch raak. Van Nieuwenhuyze kopte een vrije trap van Reina voorbij doelman Stijnen: 2-1. In de slotfase zette Club Brugge nog alles op alles, maar Englebert en vooral Ishiaku lieten enkele enorme kansen onbenut en zo bleef het uiteindelijk 2-1.

In de stand ziet Club Brugge concurrent Charleroi verder weglopen. Blauw-zwart staat nu op een teleurstellende zesde plaats.