Datum: 10/05/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade Charles Tondreau
Anderlecht naar Champions League - voorronde
T. Coremans
| 0 reacties
Anderlecht naar Champions League - voorronde
Foto: © SC

Bergen is er niet in geslaagd Sporting Anderlecht te overklassen. Ariël Jacobs won met zijn manschappen zonder veel glans. Door deze zege zijn de Brusselaars zeker van de voorrondes van de Champions League.

Sporting Anderlecht stond zaterdagavond voor de lastige trip richting Bergen. Bij aanvang van de wedstrijd waren de Brusselaars nog niet voor de volle 100% verzekerd van de tweede stek. De partij vatte, zoals in alle andere Belgische stadions, aan met een ode aan de overleden topschutter van Club Brugge, François Sterchele.

Na een lange verkenningsfase kregen de bezoekers de eerste mogelijkheid om de nul van het scorebord te wissen. Frutos kreeg de 0-1 op een blaadje, maar vertikte het de bal tegen de touwen te jagen. Zijn ploegmaat Vlcek sloeg daar even later wel in. De Tsjech, die zijn diensten al meer dan bewezen had dit seizoen, bracht Sporting Anderlecht op voorsprong, 0-1.

Na de pauze bleek al snel dat de thuisploeg zich niet bij de huidige feiten zou neerleggen. Dahmane verscheen voor de kooi van Zitka, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Nog geen minuut later werd vermeend handspel van Deschacht, in de zestien, niet bestraft. Bergen balde de vuist maar kreeg op het uur een mokerslag toegediend door Van Damme. De Belgische international scoorde met een knappe omhaal. Tijdens het vieren van zijn treffer wees hij richting de blauwe hemel, waar François Sterchele zijn nobele gebaar in ontvangst nam.

Na de 0-2 viel de partij in een kleine slaap. Onnodige gele kaarten en verschillende vervangingen hielden het tempo uit de wedstrijd. Bergen probeerde tegen te prikken, maar sloeg daar pas tijdens de blessuretijd in. Dalmat mocht in de toegevoegde tijd de verdiende 1-2 achter Zitka in doel werken. Ondertussen was ploegmaat Brahami al met een terechte rode kaart naar de kant verwezen, waardoor Bergen de wedstrijd met tien eindigde. (AN)

Jupiler Pro League

 Speeldag 34