Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Jan Breydel
Spectaculaire derby eindigt onbeslist
T. Coremans

Brugge maakte zich zaterdagavond op voor één van de twee derby’s die de stad momenteel rijk was. Club Brugge, op papier de thuisploeg, nam het op tegen Cercle. Janevski had enkele verrassingen voorbereid door Dreesen in de basis te droppen en enkele jonge spelers op de bank. Stijnen en Valgaeren vielen eerder gekwetst uit. Harm Van Veldhoven, volgend jaar hoofdtrainer bij Germinal Beerschot, moest met meer kwetsuren afrekenen. Artz, Gjuzelov, Van Mol, De Wulf en Slovic waren out. De wedstrijd stond onder het waakzame oog van Serge Gumienny.
De wedstrijd valt meteen met de deur in huis. Na een onoplettendheid van Elrio Van Heerden in de eerste minuut van de wedstrijd is het Gombani die simpelweg binnen mocht koppen. Een complete ontnuchtering voor blauw-zwart. Enkele minuten later was het weeral Cercle dat kwam dreigen aan het doel van Verbauwhede. De doelman werd bijna verrast op een poging van Nyoni, de spits schoot de bal tegen de lat. Het eerste initiatief van Club kwam er na tien minuten via een vrije trap van Balaban. Zijn poging werd gestopt door Dantschotter. De rebound werd voor de ogen van Dreesen in hoekschop gewerkt. Na een afgekeurd doelpunt van Serebrennikov en een poging van Englebert, gebeurde er tot in de slotfase van de eerste helft maar bitter weinig. Vooreerst werd een kans van Priske van de lijn weggewerkt. Enkele spelmomenten later schoot Leko een bal tegen het doelhout. Diezelfde Leko knalt Brugge, net voor de rust, verdiend langszij.
Net na de rust kregen we een replica van de eerste helft. Serebrennikov tikte sluw door tot bij Pivaljevic die droogjes mocht afwerken. Club Brugge weer op achterstand. De gelijkmaker liet niet zolang op zich wachten als in de eerste helft. In de 56e minuut kreeg Club een strafschop. Leko benutte deze en bracht de bordjes opnieuw in evenwicht, 2-2. Drie minuten later zorgde Cercle, op zijn beurt, weeral voor sensatie. Portier kon na een hoekschop binnenwerken, 2-3. Wat iedereen verwachtte gebeurde dan. Na een kleine interval van drie minuten is het weeral Ivan Leko, voor de derde maal, die via een knappe vrije trap gelijkmaakte. Met nog een kwartier voor de boeg was het Club dat nog het meest wou tegen een zéér verdienstelijk Cercle. Maar groen-zwart hield stand tegen blauw-zwart. Zo eindigt Club Brugge tegen Cercle Brugge op een mooie 3-3 eindstand.
Club Brugge: Verbauwhede, Klukowski, Clement, Dreesen, Priske, Englebert, Van Heerden, Leko, Blondel, Balaban en Ishiaku. Invallers: Lenaerts, Gvozdenovic, Lutun, Capon, De Mets, Vandelannoite en Yulu-Matondo.
Cercle Brugge: Dantschotter, Portier, Grondin, Viane, Pivaljevic, Serebrennikov, Honour, Desmet, Vandenbussche, Nyoni en Mutavdzic. Invallers: Vandendriessche, Denys, De Sutter, Boi, Milosevic en Feys.
DOELPUNTEN: 1' Gombani (0-1), 44' Leko (1-1), 50' Pivaljevic (1-2), 56' Leko (2-2), 59' Portier (2-3), 63' Leko (3-3)
GEEL: 18' Grondin, 57' Serebrennikov, 47' Balaban, 63' Portier
ROOD:83' Serebrennikov
LEIDING: Dhr. Gumienny
TOESCHOUWERS: 26391