Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot baas op het Kiel
Dirk Pieters

Germinal Beerschot won vrijdagavond met 3-0 van Roeselare en springt zo even over Club Brugge naar de zesde plaats in het klassement. Topschutter Sterchele bracht de thuisploeg iets over het half uur op voorsprong. Pas laat in de tweede helft verdubbelde Losada de score. Opdracht volbracht voor de ploeg van de afscheidnemende Marc Brys. De Antwerpse club behaalde de kaap van de 50 punten.

Germinal Beerschot begon goed aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief. Voor Roeselare begon de wedstrijd heel wat minder nadat het Eloi al na 7 minuten zag uitvallen. In zijn plaats kwam Kpaka die zich op het Kiel nog steeds thuis voelde. Na tien minuten de eerste grote kans, maar Roelandts schoot hard op Biebauw. Ook na het schot van Roelandts bleef de doelman van Roeselare zich onderscheiden. Eerst pakte hij een poging van Cruz en even later had hij een schitterende reflex in huis op een kopbal van De Roeck. Na twintig minuten kwam de thuisploeg goed weg nadat Van Dooren Kpaka neerhaalde toen die op weg was naar Luciano. Iets over het half uur was het dan toch raak voor Germinal Beerschot, François Sterchele schoot de thuisploeg op voorsprong. Met zijn 21ste goal van het seizoen bracht hij de stand op 1-0. Amper twee minuten later had Vanderbiest de gelijkmaker aan de voet, maar hij liet de kans onbenut en zo bleef het 1-0.

In de tweede helft zakte het tempo en viel er nog weinig te beleven op het Kiel. Een eerste kansje kwam er na 62 minuten, maar Cruz schoot te zwak op doel. Een kwartier voor tijd was er dan toch wat animo toen Losada er met het hoofd 2-0 van maakte. Roeselare probeerde nog iets terug te doen, maar de vertrekkende Luciano hield Oris van de aansluitingstreffer. In de slotfase kregen de bezoekers zelfs nog een derde treffer rond de oren toen Losada zijn tweede van de avond binnen kopte: 3-0. [VI]