Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Daknam
Lierse wint en mag naar de eindronde
Philippe Crols

Lierse mag alsnog naar de eindronde. Een serieuze prestatie. De club van Rekdal won op het veld van Lokeren met 1-4 terwijl concurrent Beveren ten onder ging in Sint-Truiden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Lokeren. De afscheidnemende Kristinsson besloot op Moons. Wat later moest diezelfde Moons ingrijpen op een poging van Armoumen. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers opnieuw goed weg. Tambwe knalde tegen de paal. Lokeren kreeg iets voor het halfuur het deksel op de neus. Kums zette voor en Janssens kopte binnen. Het werd helemaal leuk voor de bezoekers toen Jarju tien minuten voor rust de score verdubbelde. Gezien de ontwikkelingen in Sint-Truiden was Lierse op dat moment zeker van de eindronde.

Net na rust kwam Lokeren terug in de match. Mbayo strafte een foutje van ThompsonMiller maakte er op mooie wijze 1-3 van. Kums kopte wat later nog nipt over, maar twintig minuten voor tijd maakte Miller met zijn tweede van de avond aan alle twijfels een einde. Omdat Beveren verloor in Sint-Truiden mag Lierse naar de eindronde en degradeert Beveren. genadeloos af. Op het uur was er opnieuw een verschil van twee goals.