gntKAA Gent
zwaZulte Waregem
0-1
Datum: 17/09/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent pakt punt op de valreep
AA Gent pakt punt op de valreep
Foto: © SC

Voor het treffen tegen Zulte Waregem plaatste Gent-trainer Georges Leekens nieuwkomer Alin Stoica in de basis terwijl bij Zulte Waregem trainer Francky Dury weer kon rekenen op Cedric Roussel. Anderzijds stond Geert De Vlieger weer tussen de palen en zat Merlier op de bank.
 
De Buffalo's kwamen blijkbaar gretig uit de startblokken want na amper drie minuten bereikte Grégoire met een scherpe voorzet Foley, maar de hoog springende Gentse spits knikte naast. Zulte Waregem probeerde Gent oordeelkundig op te vangen en poogde regelmatig om uit te breken. Niettemin was het weer Gent dat dreigde via Olufade, zonder succes.
 
Na amper tien minuten zorgde de eerste serieuze aanval van Zulte Waregem voor de openingsgoal. Chris Janssens kwam in balbezit, zocht en vond Reina, die zijn mannetje uitschakelde en een perfecte assist afleverde bij Tim Matthys. De bezoekende spits zag zijn kans en knalde in één tijd voorbij een kans- en radeloze Herpoel de openingstreffer op het bord.
 
Gent liet zich echter niet van de wijs brengen want Stoica startte een puike individuele actie om vervolgens Laybutt aan het werk te zetten. Met een halve volley slaagde de Australiër er echter niet in om zijn ploeg op gelijke hoogte te hijsen. Ondertussen bleven de Buffalo's de partij in handen houden. Vooral op stilstaande fasen liet Gent zich opmerken. Maar hoe dan ook die verdiende gelijkmaker kwam niet op het scorebord.
 
Ook Grégoire zocht, even na het halfuur, de perfecte combinatie met De Beule. Dat bracht echter geen baat terwijl enkele minuten later Olufade zich te pletter liep op verdediger Leleu.
 
In de tweede helft bleef het hoe dan ook een dubbeltje op zijn kant. Zulte Waregem weigerde halsstarrig die kleine voorsprong prijs te geven, Gent bleef constant de druk op de ketel houden. Dat etaleerde Olufade in de 65e minuut, maar diens poging werd kordaat afgeblokt. Zes minuten later was Svetlicic de aangever voor Olufade, maar deze besloot te zwak om De Vlieger te verrassen.
 
Het voortdurende prikken van de Buffalo's werd vaker door een alerte De Vlieger opgevangen, al hing de gelijkmaker toch in de lucht. Tien minuten voor het eindsignaal viel de beslissing toen de ingevallen Gillet op hoekschop dit keer het Waregem-sluitstuk vloerde.
 
In de resterende slotminuten trachtte Gent alsnog meer uit de kast te halen, maar Zulte/ aregem liet dat punt niet meer uit handen glippen. [AN]
    

Vooraf