staStandard
cerCercle Brugge
Datum: 23/09/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard won met kleinste verschil
Dirk Pieters
| 0 reacties
Standard won met kleinste verschil
Foto: © SC

Standard deed wat het moest doen: winnen van Cercle Brugge. De thuisploeg was de hele wedstrijd de betere ploeg en kwam vlak voor rust op voorsprong. In de tweede helft liet Standard de bezoekers wat komen, maar echt in de problemen kwamen de Rouches niet.
 
De afgelopen jaren verloor Cercle Brugge steeds met zware cijfers op Standard. Daar hoopten de Bruggelingen iets aan te veranderen. Al was dat geen gemakkelijke opdracht. Onder leiding van Preud'homme behaalden de Rouches zes op zes.  
 
De thuisploeg begon furieus en kreeg in de beginfase enkele kleine kansjes, maar het was steeds net niet. Het tempo lag hoog, maar grote kansen kwamen er niet in de eerste twintig minuten. Op het halfuur kreeg Rapaic een vrije trap, maar de flankspeler knalde de bal op de binnenkant van de paal. Amper één minuut later probeerde Rapaic het opnieuw van ver, maar dit keer stond Vandendriessche op de goede plaats. Het was de Cerle-doelman die zijn ploeg grotendeels rechthield in de eerste helft. Toch moest hij zich op slag van rust gewonnen geven op een mooie aanval van Standard. Dupré zette hard voor en Geraerts werkte de bal met een sliding over de doellijn.
 
In de tweede helft liet Standard de bezoekers wat komen, maar echt in de problemen kwam doelman Renard niet. Schoten van Pivaljevic en Dekelver werden net op tijd afgeblokt om gevaarlijk te zijn. Op het uur probeerde Rapaic het nog eens van ver, maar weer was er Vandendriessche om het schot te stoppen. Ook Jovanovic, die een sterke partij speelde, draaide zich goed vrij, maar besloot op de bezoekende doelman. Met nog twintig minuten te spelen liet Standard het afweten, maar was Cercle Brugge niet sterk genoeg om iets terug te doen. De thuisploeg leek tevreden met de nipte winst. In de laatste minuten kregen beide ploegen nog één enorme kans. De Smet kon een flater van Onyewu net niet afstraffen en Rapaic krulde een hoekschop ineens naar doel, maar Vandendriessche en de lat brachten redding. 

1-0 en een negen op negen voor Standard, dat zo opklimt in het klassement. [AN]

Vooraf