Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Buffalo's al bij al makkelijk voorbij negenkoppig Standard
Sander De Graeve

AA Gent verslaat Standard met ruime 4-1 cijfers

AA Gent heeft vanmiddag Standard opzij gezet met 4-1. Vooral ref Lambrechts had een opvallende rol in deze confrontatie. Nadat Standard met negen viel, maakte Gent het makkelijk af.

Sander De Graeve in Gent

Gent kwam met het vertrouwen van de Champions League aan de aftrap, Standard met de twijfels van de thuisnederlaag tegen Lokeren. Een relatief makkelijke opdracht voor de landskampioen, zou je dan denken, maar dat was buiten Anthony Knockaert gerekend. De winger tekende al snel voor een prachtgoal.

Na een vrije trap van Milicevic stak Knockaert zomaar het volledige veld over, bal aan de voet. Na de rush van goed zestig meter, deponeerde hij de bal secuur in het hoekje. 0-1 voor de bezoekers na nog geen twee minuten voetbal. Koude douche voor de troepen van Vanhaezebrouck.

Dramatische middag voor Lambrechts

Het moet gezegd, bij Gent liep het erg stroef in die eerste minuten. Veel balbezit, dat wel, maar grote kansen kwamen er niet uit voort. Het was Standard dat op de counter de beste kansen kreeg. Na een klein kwartier liet Knockaert de netten voor de tweede keer trillen. Het startschot van een dramatische wedstrijd van ref Lambrechts.

Knockaert nam de bal niet één, maar twee keer mee met de arm, ziet u. Zowel Lambrechts als zijn eerste assistent hadden het niet in de mot. Pas na hevig protest van de Buffalo’s en ruim een halve minuut, gaf vierde man Luc Wouters aan dat de goal maar beter afgekeurd werd.

Standard met tien

Vlak voor de rust kende Lambrechts opnieuw een minder moment. Depoitre werd op weg naar doel gehaakt door Arslanagic, maar Lambrechts had zijn assistent nodig om de rode kaart tevoorschijn te halen. Toen stond het al 1-1 na een knappe goal van Kums.

Milicevic ging na het protest achter de bal staan en pakte uit met een Ronaldinhoke, gewoon de bal onder de muur in de hoek trappen. Gent zo in amper vier minuten van 0-1 achter naar 2-1 voor. Standard met tien man de rust in.

Streng rood Dussaut

De Luikenaars kwamen er gemotiveerd uit, maar zagen zich na een kleine twintig minuten gereduceerd tot negen man. Deze keer nam Lambrechts de beslissing zelf, niet zijn beste idee van de namiddag. Geel was op zijn plaats voor de tackle van Dussaut, rood was een veel te streng verdict.

Tegen negen man kon Gent freewheelen naar de zege. Moses Simon kreeg nog enkele grote kansen, maar toen hij scoorde, werd het doelpunt onterecht afgekeurd voor buitenspel. Toen stond het reeds 3-1 na een mooi vluchtschot van Matton.

En Standard? Dat kon met negen man enkel de schade beperken. De Rouches kwamen wel op voorsprong, maar konden uiteindelijk geen aanspraak maken op meer. Bij Gent lieten Mitrovic en invaller Matton een uitstekende wedstrijd optekenen. Hij maakte in de laatste minuut nog de 4-1.