Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
Club klopt Genk en is grote winnaar
Anthony Van der Planken

Club Brugge heeft zich in de Cristal Arena tot de grote winnaar van het weekend gekroond. Blauw-zwart won met 1-2 op het veld van Racing Genk en komt zo tot op één punt van Standard.

Club Brugge begon het beste aan de wedstrijd. Na een goede vijf minuten kreeg uitgerekend Wesley Sonck een uitgelezen mogelijkheid, hij verkoos echter zelf te schieten in plaats van af te leggen op de vrijstaande Dusan Djokic of Karel Geraerts

Racing Genk liet zich echter niet doen. Het knokte zich langzamerhand in de wedstrijd en nam gaandeweg het initiatief over. Elianiv Barda kreeg een goede kans, hij werd echter van sokkel gelopen door ploegmaat Ivan Bosnjak. Barda speelde trouwens een uitstekende wedstrijd, de Israëli was de motor achter de Genkse aanvalsgolven. Genk drukte stevig door, maar slaagde er niet in grote kansen te creëren. De treffer viel uiteindelijk aan de andere kant. Logan Bailly ging iets te onstuimig naar de bal en graaide zo de jonge Brecht Capon mee. De scheidsrechter wees naar de stip, Ivan Leko zette de strafschop perfect om. Op slag van rust kwam diezelfde Capon dicht bij de gelijkmaker, hij trapte echter onstuimig over.

Meteen na de koffie kreeg de jonge aanvaller van Club Brugge, die een uitstekende wedstrijd speelde, opnieuw een grote kans. Dit keer lag Bailly echter in de weg. Meteen daarna kon Genk feesten. Alex Da Silva bracht de bal voor doel, uitblinker Barda kopte binnen. Genk kreeg opnieuw vertrouwen en ging op zoek naar de 2-1, Mohamed Dahmane en Hans Cornelis kregen ook de mogelijkheid, maar misten.

Opnieuw viel het doelpunt dan aan de andere kant. Genk verdedigde slordig en gaf zo Wesley Sonck de kans om de bal in de zestien te leggen. Karel Geraerts tikte door naar Dusan Djokic, die maar binnen te leggen had. Genk was van slag en slaagde er niet in om Club Brugge nog onder druk te zetten. Het was integendeel blauw-zwart dat nog enkele keren dicht bij de 1-3 kwam. Zo dacht Bailly nog een kunstje uit te voeren in de eigen zestien, Djokic profiteerde net niet.

Toch kreeg Genk nog die ene grote kans. In de allerlaatste minuut werkte Barda een corner ei zo na in doel, Stijn Stijnen redde met een magistrale save twee belangrijke punten voor Club. Genk had dat gelijkspel wel verdiend, maar toonde zich te weinig efficiënt voor doel.

Zo wint een bijzonder volwassen en mentaal sterk Club Brugge de topper van de elfde speeldag. Club toonde in de Cristal Arena zowat alles wat de voorbije seizoenen ontbrak: maturiteit, volwassenheid en mentaliteit. Dat rendeert, want coach Jacky Mathijssen doet wat zijn voorgangers Jan Ceulemans, Emilio Ferrera en Cedomir Janevski nooit konden: een twaalf op twaalf pakken. Club Brugge is zo na het puntenverlies van Standard, Cercle Brugge, Anderlecht en Genk de grote winnaar van het weekend. Blauw-zwart staat nu plost op slechts één punt van Standard, heeft drie stuks meer dan Cercle, vier meer dan Anderlecht en Moeskroen en vijf meer dan Racing Genk.