Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard niet voorbij Mechelen
Kevin Vanbuggenhout

Leider Standard ontving zaterdag in een uitverkocht Sclessin rode lantaarn KV Mechelen. Na het puntenverlies van vorige week in Bergen moest Standard de drie punten thuishouden. Door twee doelpunten van Koen Persoons bleef Standard echter steken op een 2-2 gelijkspel.

Achterin bij Standard werd de geschorste Sarr vervangen door Fred. Jovanovic, De Camargo en Mbokani kwamen alledrie aan de aftrap. Mechelen speelde met Aloys Nong als enige spits. De 20-jarige Kempeneer nam plaats onder de lat en maakte zijn debuut in eerste klasse. Hij verwees Adamovic naar de bank.

De eerste kans was voor Malinwa en leverde ook meteen een doelpunt op. Nong hield Fred van de bal en speelde naar Persoons. De middenvelder trapte in de linkerhoek binnen: 0-1. Malinwa kwam voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Drie minuten nadien liet Standard een eerste doelpoging noteren. Witsel legde terug naar De Camargo wiens inzet over ging. Standard kwam toch al vrij snel tot een offensief. Een Mechelse verdediger kopte de bal recht in de voeten van Defour. De aanvoerder van Standard kon uithalen, maar Kempeneer ging goed plat. Witsel kopte een voorzet van Dante recht in de armen van Kempeneer. Standard voerde de druk op, KV moest achteruit. Na dom balverlies bij Mechelen zette Witsel een goede actie op. Zijn schot week af en rolde net naast doel. In de 25ste minuut was daar alweer een kans voor Witsel. De jonge middenvelder kon van dichtbij afdrukken, Kempeneer redde met de voet. De stormloop van Standard moest wel een doelpunt opleveren en dat kwam er op stilstaande fase. Defour krulde een vrije trap knap in doel: 1-1. Na de gelijkmaker ging het tempo naar beneden en slopen er weer wat meer slordigheden in het spel van Standard. Malinwa kreeg iets meer greep op de wedstrijd. Standard was wel nog één keer dicht bij de 2-1. Op een hoekschop van Defour won De Camargo het luchtduel van Kempeneer. De kopbal van De Camargo strandde op de lat.

In de tweede helft moest de gekwetste Kenny Van Hoevelen langs de kant blijven. Hij werd vervangen door Vanbelle. Standard wist na de pauze meteen de eerste kans te benutten. De Camargo stak door en uiteindelijk kon Mbokani van dichtbij binnenschieten. Amper een minuut later kwam KV al langszij. Nong ging vlot voorbij Fred en legde perfect terug op Persoons. Die devieerde de bal via de paal binnen: 2-2. Van het scoringsprobleem van KVM was niet veel te merken. Voorlopig werkte KV af aan 100%. Vijf minuten nadien duwde Ivens Mbokani neer in het strafschopgebied en Verbist wees naar de stip. Jovanovic kreeg de elfmeter echter niet voorbij Kempeneer, die pakte in twee tijden. KV Mechelen kreeg hierna steeds minder problemen om overeind te blijven. Halverwege de tweede helft ondernam Standard toch nog eens een poging. Mbokani kopte een hoekschop op het dak van het doel. Met nog twintig minuten te gaan kreeg KV dè kans op 2-3. Imschoot legde de bal tot bij Geudens en die mikte de open kans over. Even later was Standard weer aan zet. Mbokani zette een knappe actie op en legde terug tot bij Defour. Die schoot net naast. Standard kwam niet meteen tot een slotoffensief. De Rouches zochten iets te weinig de voetballende oplossing en de lange ballen leverden niet al te veel op. KV Mechelen speelde met een veel betere mentaliteit dan vorige week en won hierdoor een pak duels. De ingevallen Vleminckx devieerde een lage vrije trap van Dunkovic voorlangs. In de slotminuten drong Standard wel nog aan. Lukunku jaagde de bal hoog over. Er zat voor Standard niets anders op dan zich neer te leggen bij het gelijkspel. Mechelen vierde de puntendeling als een overwinning.

Op basis van de eerste helft mocht Standard gerust aanspraak maken op meer. Na de pauze bracht Standard te weinig om KV Mechelen nog te kunnen ontwrichten. De gemiste strafschop was uiteraard ook een belangrijk moment. Standard leed voor het eerst puntenverlies in eigen huis. KV Mechelen geeft de rode lantaarn door aan Sint-Truiden.