cluClub Brugge
zwaZulte Waregem
1-0
Datum: 03/11/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Jan Breydel
Club wint moeizaam, maar is leider
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club wint moeizaam, maar is leider
Foto: © SC

Club Brugge heeft zich zaterdagavond tot leider van de Jupiler League gekroond. Blauw-zwart nam met een moeizame zege tegen Zulte Waregem de eerste plek van Standard over. 

Club moest het zonder Wesley Sonck stellen. De aanvaller was geblesseerd en werd vervangen door youngster Brecht Capon. Dat belette blauw-zwart niet om de wedstrijd van bij het begin in handen te nemen. Dusan Djokic kreeg al gauw een dot van een kans, de Seviër was te verrast en schoot over. Zulte Waregem deed echter goed mee, al kwam het nauwelijks aan kansen. Aan de overkant probeerden Sven Vermant en François Sterchele het vanop afstand, zonder succes. Uiteindelijk was het Djokic die de score opende. De aanvaller kopte Clubs eerste corner tegen de netten. In diezelfde fase had Stijn Meert de bal met de hand van de lijn gekeerd, de scheidsrechter trok echter geen kaart. 

Niet veel later kwam Brian Priske nog dicht bij de verdubbeling. Club Brugge mocht zo met een verdiende voorsprong de rust in.

In de openingsfase van de tweede helft toonde Zulte Waregem veel moed en inzet. Essevee nam de wedstrijd in handen en creëerde enkele goede mogelijkheden. Stijn Stijnen moest al meteen zijn kunnen tonen op een kopbal van Mbaye Leye. Diezelfde Leye probeerde het niet veel later opnieuw, dit keer schoot hij de bal over doel. Zulte Waregem maakte het Club bijzonder moeilijk en maakte meer en meer aanspraak op de gelijkmaker. Ook Karel D'Haene was er dicht bij, hij kopte nipt naast.

Twintig minuten  voor tijd keerde het spelbeeld opnieuw. Invallers Elrio Van Heerden en Gaëtan Englebert toonden zich erg waardevol en brachten Club Brugge opnieuw voor het doel van Geert De Vlieger. Het bleef spannend tot de laatste minuut, met nog een goede kans voor Sterchele in de slotfase, maar Club hield stand en pakte zo drie belangrijke punten. Blauw-zwart wordt daarmee de nieuwe leider, een ideale uitgangspositie voor de derbytopper tegen Cercle Brugge volgende week.

Vooraf