Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Luminus Arena
Genk vloert Zulte Waregem in tweede helft
Mathias Dumarey

RC Genk heeft gisteren terug kunnen aanknopen met de overwinning. Het scoorde liefst vijf keer tegen SV Zulte Waregem al was daar wel een denderende tweede helft voor nodig na een zwak Limburgs eerste bedrijf.

RC Genk kwam vorige week niet in actie na de lichtpanne bij FC Brussels. De Limburgers besloten deze week gretig te trainen en met resultaat. Al in de openingsminuten drong Genk fel aan en na acht minuten al opende de Israëliër Elyaniv Barda de score met een laag schot onder doelman Geert De Vlieger

Zulte Waregem lag speltechnisch niet onder in de Cristal Arena en voetbalde goed mee. Bovendien was het ook gevaarlijker dan de thuisploeg die steeds lakser ging spelen. Voor de openingsgoal had Mbaye Leye een eerste kans op Logan Bailly gemikt en wat later moest Jean-Philippe Caillet redding brengen op een kopbal van Karel D'Haene.

Voor de rust zou Zulte-Waregem alsnog krijgen wat het verdiende: de gelijkmaker. Na een scrimmage voor het doel kwam de bal bij Khalifa Sankaré die niet meer kon missen. Nog voor rust deed Tim Matthys na een mooie individuele actie Genk helemaal bibberen. Hij scoorde in zijn honderdste competitiewedstrijd de 1-2 via de binnenkant van de paal.

Genk kreeg na een bolwassing van trainer Hugo Broos een heel andere gedaante in de tweede helft. Plots gingen de Limburgers op een wolk voetballen en denderde het over de West-Vlaamse bezoekers. Jelle Vossen stelde gelijk en nadien ontbond Barda nog eens zijn duivels door een strafschop om te zetten die hij zelf had uitgelokt en door randje buitenspel de 4-2 in doel te leggen. Wouter Vrancken legde de 5-2-eindcijfers vast.