Datum: 23/12/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard heerst en wint verdiend van Genk
Steven Bologne
| 0 reacties
Standard heerst en wint verdiend van Genk
Foto: © SC

De Rouches begonnen furieus aan de partij en grepen de bezoekers uit Genk meteen bij de keel. De Limburgers, nochtans in een offensieve opstelling afgezakt naar Luik, bleken niet opgewassen tegen al dat geweld.

Standard wou geen tijd verliezen en startte aan een hevig tempo. Echte kansen vloeiden er evenwel niet uit voort. Logan Bailly dook wel gepast in de voeten van Igor De Camargo toen die door het midden vrij opdook. Na twintig minuten rinkelde de kassa wel. Marcos Camozzato verlegde het spel naar rechts, Milan Jovanovic behield het overzicht en Grégory Dufer had maar binnen te duwen: 1-0.  
 
Balbezit, dat wel voor Standard, maar weinig doelgevaar. Tom Soetaers kreeg de bal wel tussen de palen, Aragon Espinoza moest goed plat. Standard trok zijn voet van het gaspedaal en Genk kwam meer en meer in de partij. Uit de vrije trap van Elianiv Barda vloeide dan wel geen kans voort, gevaarlijk was de fase alleszins. Espinoza had een puike redding in huis op een vrije trap van Soetaers. Standard werd opnieuw wakker, Jovanovic trapte voorlangs en Bailly moest de meubelen redden bij een kopper van Dante. Rusten bij 1-0 .
 
Voor de pauze ging het furieus, vlak na de kantwisseling zo mogelijk nog harder. De eerste minuut was amper volledig weggetikt of de verdubbelaar hing tegen de touwen. Dufers voorzet werd door iedereen gemist, Axel Witsel kon aan de verste paal profiteren en Sclessin ontplofte: 2-0. Dufer ontpopte zich helemaal tot matchwinnaar toen hij twee minuten later zijn tweede assist leverde. Deze keer kon Jovanovic de voorzet binnen werken: 3-0.
 
Standard ging op zijn lauweren rusten, Michel Preud’Homme haalde zelfs een licht geblesseerde Steven Defour naar de kant. Hugo Broos moest ook wisselen toen Bailly forfait moest geven. Invallersdoelman Sinan Bolat zag meteen een plaatsbal van Salim Toama naast draaien en even daarna moest hij zich gewonnen geven op een schot van Jovanovic, maar de Serviër slaagde erin om nog naast te trappen.
 
Espinoza deed Sclessin nog bibberen door een houdbaar schot van Jelle Vossen te laten glippen: 3-1. Genk kreeg opnieuw zuurstof, al was die even snel weer op. Standard won zo verdiend van Genk en gaat ongeslagen de winterstop in. De kalkoen zal dit jaar zoet smaken in Luik. (AN)