Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Luminus Arena
Genk niet voorbij Gent
Mathieu De Coensel

Vanavond gingen de Gentenaars op bezoek bij Racing Genk, twee ploegen die rond de subtop staan. Genk moest de 5-0 nederlaag van de heenronde goedmaken en tot overmaat van ramp verloor het vorige week ook zwaar tegen Cercle. Het had dus nog wat te goed.

De wedstrijd kwam al vroeg op gang en het was de thuisploeg die het best uit de startblokken kwam. Na amper zeven minuten voetballen verstuurde Haroun een doorsteekpass tot bij Barda, de Gentse verdediging dacht aan buitenspel waardoor Barda alleen op Jorgacevic kon afgaan en de bal makkelijk kon binnen tikken, 1-0!

Zeven minuten later opnieuw een kans voor Genk. Barda en Haroun kwamen beiden opnieuw drukken, maar Haroun trapte de bal uiteindelijk naast het Gentse doel. Hierna kwam Gent even drukken en rond het halfuur kwam het zelfs op gelijke hoogte. Foley met een doorsteekpass naar Ruiz, die de bal voorbij Bailly in doel plaatste, 1-1. De eerste beste volgende kans was opnieuw raak. Deze keer was het Ruiz die na een mooie dribbel de bal bij Foley bezorgde, deze aarzelde niet en trapte de buffalo's op voorsprong, 1-2 voor de bezoekers.

In de tweede helft kwam een voorzet van Barda goed terecht tot bij Toth, die Genk opnieuw gelijk zette, 2-2. Tien minuten later werd een vinnige Barda binnen de zestien foutief gestopt door De Roeck, met een rode kaart en penalty tot gevolg. Barda nam de verantwoordelijkheid met succes op zich, 3-2 in een 10 tegen 11 situatie en met nog een half uur op de klok.

Genk kon echter niet profiteren van dit voordeel, vijf minuten voor tijd stuurde Olufadé Foley diep, die z'n tweede van de avond scoorde, 3-3! In de absolute slotfase van de partij kregen beide ploegen nog enkele unieke kansen, maar geen van beiden kon de wedstrijd definitief beslissen.

Zo eindigt Genk - Gent op 3-3. Een mooie wedstrijd met redelijk wat kansen en veel doelpunten. Beide ploegen schieten hier niet veel mee op, maar vooral Genk zal op een beter resultaat gehoopt hebben van deze partij.