Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
STVV pakt puntje in Charleroi
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden lijkt meer en meer uit het dal te kruipen. De Kanaries gingen na het gelijkspel tegen leider Club Brugge nu ook een puntje pakken op het veld van Charleroi.

Sint-Truiden kon niet beter aan de partij beginnen. Na amper vijf minuten legde Pospisil de bal af voor Peter Delorge, die aarzelde niet en knalde de bal vanop afstand in de winkelhaak. Charleroi koud gepakt, het zou een tijdje duren eer de Karolo's de vroege achterstond te boven kwamen.

De eerste twintig minuten waren immers helemaal voor STVV. Gobec kwam dicht bij de 0-2, maar schoot over. Gaandeweg kwam Charleroi beter in de partij. Dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Tim Smolders iets voor het halfuur. De middenvelder knalde een vrijschop tegen de netten. De 1-1 bleef tot aan de rust op het scorebord.

In de tweede helft was Charleroi de betere ploeg, toch hadden de Karolo's het moeilijk om doelman Mignolet te bedreigen. Smolders en vooral Christ kwamen er nog dicht bij, maar kenden pech in de afwerking.

De wedstrijd eindigde zo op een 1-1 gelijkspel, een goede zaak voor STVV, dat echter wel onderaan blijft bengelen.