Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jules Ottenstadion
Cercle onderuit tegen sterk Gent
Mathieu De Coensel

Vanavond stond in het Gentse Jules Ottenstadion de wedstrijd tussen AA Gent en Cercle Brugge op het programma. Twee ploegen die graag offensief spelen, het publiek was dan ook talrijk opgekomen.

Na amper dertig seconden kregen de Buffalo's al meteen een enorme kans. Ruiz met een doorsteekbal tot bij Olufade, die alleen voor de doelman kwam, maar hij trapte over de bal. Rond het halfuur was het opnieuw Gent die tot een grote kans kwam. Maric dribbelde zo goed als de volledige Cercle-verdediging op een hoopje, uiteindelijk stuitte hij op Portier die de bal in hoekschop kon werken.

Drie minuten later is het dan toch raak voor de thuisploeg. Adekamni Olufade kon de 1-0 tegen de netten tikken op aangeven van Ruiz. Toch kwamen de Buffalo's op het einde van de eerste helft nog goed weg toen Oleg Iachtchouk de bal tegen de lat trapte. Het was echter opnieuw Gent die in de tweede helft de score opende. Ruiz schilderde de bal op het hoofd van Olufade, die z'n tweede van de avond kon binnenkoppen, 2-0.

Cercle speelde het spel echter goed mee en werd uiteindelijk ook beloond met een doelpunt. Stijn De Smet dribbelde zich mooi voorbij de Gentse defensie en schoof de aansluitingstreffer voorbij Jorgacevic, 2-1 en opnieuw hoop voor de bezoekers. Cercle kwam dan meer en meer druk zetten en maakte het Gent lastig na het uitvallen van Grondin. Toch was het Gent dat zijn voorsprong vergrootte. Milos Maric trapte een vrije trap hard in de benedenhoek, Verbist was geklopt: een prachtig doelpunt! In de absolute slotfase van de wedstrijd kon Cercle toch nog de 3-2 scoren via Kristof Snelders.

Zo eindigt deze wedstrijd in 3-2 voor de thuisploeg. Er stonden vandaag twee offensieve ploegen tegenover elkaar en dat was ook te merken aan het spel. Bij momenten zagen de supporters prachtige combinaties met veel kansen en doelpunten tot gevolg. AA Gent was de sterkste ploeg maar ook Cercle Brugge speelde sterk en gooide offensief zowat alles in de strijd. De thuisploeg speelde echter formidabel en wint al bij al verdiend. Een spektakelmatch voor de van beide ploegen talrijk opgekomen supporters. (AN)