KV Mechelen nestelt zich in middenmoot
Kevin Vanbuggenhout

KV Mechelen maakte de afgelopen weken werk van een opmars richting middenmoot. Mits een zege tegen Zulte Waregem was het zover. Zulte Waregem klopte vorige week Anderlecht en ging in Mechelen op zoek naar bevestiging.

KV Mechelen verwelkomde Koen Persoons terug in het team. Hij kwam terug op schorsing. Anis Boussaidi moest in laatste instantie afhaken en dus speelde Kenny Van Hoevelen. Zulte Waregem verscheen met een gehavende ploeg aan de aftrap. Verschuere, Meert en Barrios waren gekwetst. Leye en Van Nieuwenhuyze zaten een schorsingsdag uit.

De toeschouwers kregen een leuk wedstrijdbegin voorgeschoteld. Zulte Waregem combineerde heel aardig in de openingsminuten. Vooral aan de rechterkant werden er enkele mooie combinaties op de mat gelegd. Matthys schoot in de handen van Renard. KV Mechelen nam het initiatief al snel over en trok de wedstrijd volledig naar zich toe. Vleminckx kopte een vrije trap van Imschoot naast. Twee minuten later viel het doelpunt al. D'Haene miste zijn timing op een lange bal van Mellemans en Vleminckx trapte knap in de rechterhoek binnen: 1-0. Het was afzien voor Zulte Waregem dat in deze periode de schade diende te beperken. Geudens werd moederziel alleen gelaten bij een vrije trap van Imschoot en kopte recht op De Vlieger. Francky Dury zag ook Stijn Minne uitvallen en verving hem door ex-KVM'er Bart Van Zundert. Halverwege de eerste helft kwam de volgende grote kans tot stand. Vleminckx stuurde Dunkovic alleen richting doel. De Kroaat besloot op het been van De Vlieger. Hierna kwam Zulte Waregem toch even stevig opzetten. Plots waren daar twee goede kansen voor de bezoekers. Dindeleux kon koppen op een vrije trap van Reina. Er was een prachtige reflex van Renard nodig om de 1-1 te voorkomen. Uiteindelijk ging de bal in hoekschop. Die zou bij D'Haemers belanden. D'Haemers kon ook schieten, maar Renard lag weer in de weg. In het slotkwartier van de eerste periode bracht KV weer goed voetbal en was de thuisploeg duidelijk baas. Net na het halfuur kwamen de Mechelse aanvallers net tekort om een lage voorzet in doel te glijden.

Maar de tweede helft was amper 20 seconden ver of daar was al een goede kans voor Zulte Waregem. Een voorzet vanop links schiet door tot bij D'Haemers. Hij geraakte niet voldoende bij de bal om zuiver te kunnen afdrukken. KV Mechelen zat niet stil en kwam zelfs al snel dicht bij de 2-0. Een voorzet van Van Hoevelen bleef voor het doel van Zulte Waregem hangen. De bal viel goed voor Jonas Ivens. De centrale verdediger van KV Mechelen kon knallen, maar De Vlieger verijdelde met een knappe parade de 2-0. Kort nadien stopte Buysse Persoons foutief af. Persoons zocht de fout ook duidelijk op, maar Gumienny trok wel een tweede keer geel voor Buysse. Zulte Waregem moest dus nog een kleine 40 minuten met 10 verder. Dat was voor KV Mechelen meteen het sein om de tegenstander nog eens bij de keel te grijpen. Na een goede pass van Dunkovic in de rug van de Essevee-verdediging kwam Vleminckx alleen voor doel. Zijn schot ging via de handen van De Vlieger net over. In de 55ste minuut was het toch prijs. Dunkovic schakelde een versnelling hoger en speelde in op Vleminckx. De aanvaller lepelde de bal weer tot bij de doorgelopen Dunkovic. De aanvallende middenvelder van KVM trapte van dichtbij binnen. Dit keer was de 2-0 wel een feit. De wedstrijd leek gespeeld en met nog een dikke 25 minuten op de klok kwam KV dicht bij een derde treffer. Vleminckx speelde naar Persoons. De middenvelder schoot vanop afstand op de deklat. Er zaten nog een aantal mooie kansen aan te komen. De immer bedrijvige Vleminckx lanceerde Asare op links. De Ghanees moest uiteindelijk weer terugleggen op Vleminckx. Hij knalde over. Een minuutje later dook Tim Matthys gevaarlijk op voor het Mechelse doel. Hij troefde Mellemans af en plaatste de bal in het zijnet. Weer een minuut later werd er  bijna gescoord aan de overkant. De pas ingevallen Kielo-Lezi kwam kort voor het doel van Zulte Waregem aangegleden op een lage voorzet vanaf rechts. De bal ging over. Acht minuten voor tijd sukkelde Kristof Imschoot naar de kant. Hij werd vervangen door Iddi. Het werd ook nog spannend op het einde. Van Zundert trapte een vrijschop schitterend in de rechterhoek binnen: 2-1. In de slotminuut werd het nog bijna 3-1. Asare passte naar Kielo-Lezi die de open kans onbesuisd naast knalde. De punten bleven wel in Mechelen, want de wedstrijd eindigde op een 2-1 stand.

KV Mechelen was gedurende de hele wedstrijd de betere van Zulte Waregem en behaalde dan ook een overtuigende overwinning, al werd het op het einde nog even spannend. KV Mechelen zette definitief de stap naar de middenmoot en hijste zich naar de elfde plaats in het klassement. Zulte Waregem staat weer met beide voeten op de grond, maar bekleedt wel nog steeds de zevende stek.