Datum: 04/03/2012 18:00
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Lotto Park
Anderlecht zeker van pole position

Anderlecht speelde bijna doorlopend op de helft van Cercle Brugge, maar moest lang wachten op een goal. Uiteindelijk opende Gillet vanop de stip de score en verdubbelde Mbokani vanop dezelfde stek. Diezelfde Mbokani en Patou maakten het helemaal af.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht had zijn lesje geleerd na de uitmatch op Lierse. Meestal maakt kritiek de Brusselse falanx altijd nog iets sterker en dat bleek ook in deze wedstrijd tegen Cercle Brugge. Al na tien minuten had paars-wit twee goeie kansen om de score te openen. Suarez trapte in de handen van Coppens en Kljestan miste zijn schot volledig na een schitterende één-twee met Jovanovic.

Cercle houdt stand
Cercle kwam er in heel die eerste helft bijna niet aan te pas en het leek alsof Anderlecht de nederlaag in de heenmatch zou wreken. Kansen bleven echter lang uit ondanks een serieus veldoverwicht van de Brusselaars. Aan Matias Suarez zal dat echter niet gelegen hebben. De Argentijn haalde regelmatig de trukkendoos boven, maar Cercle stond achteraan goed georganiseerd. Al waren er een paar fases waar scheidsrechter Vervecken een strafschop voor had kunnen fluiten, zeker toen Mbokani onderuit gehaald werd door Van Roose.

Voor rust nog twee grote kansen voor de thuisploeg: Biglia raakte niet voorbij Coppens en een Cercle-been bracht redding na een schitterende aanval via Suarez en Mbokani voor Jovanovic kon besluiten. Bij de rust stond het nog steeds 0-0 en dat was vooral voor Anderlecht een te magere tussenscore.

Twee strafschoppen
Na de rust ging Anderlecht op zijn elan door en Gillet kopte al snel naast met een achterwaartse kopbal. Ze hadden al een paar keer aanspraak gemaakt op een penalty, maar na een fout op Jovanovic van Portier wees Vervecken dan toch naar de stip. Gillet zette zich achter de bal, maar zag zijn elfmeter in eerste instantie gepakt door Coppens. De pas vader geworden middenvelder volgde echter goed en maakte het in de rebound af.

En als het via de combinatie niet lukte moet het maar vanop elfmeter, want tien minuten later kreeg Anderlecht nog een strafschop na een domme fout van Cornelis op Suarez. Deze keer kweet Mbokani zich van de taak en die deed het wel in één keer goed. En slechts luttele minuten later was het al 3-0 nadat Jovanovic een tegenaanval opzette die bij Suarez belandde. De Argentijn zette perfect voor op Mbokani en de wedstrijd was gespeeld.

En het hek was helemaal van de dam, want de ballen gingen nu wel makkelijk binnen voor de thuisploeg. De ingevallen Patou kon amper vijf minuten later al de 4-0 tegen de netten duwen nadat Coppens een kopbal van Jovanovic had afgeweerd. Anderlecht is daarmee zeker van de eerste plaats in de reguliere competitie.