Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Regenboogstadion
Charleroi geeft voorsprong uit handen
Anthony Van der Planken

Charleroi leek op weg naar zijn vijfde zege op rij, maar moest in de slotfase toch nog twee punten vrijgeven. Zulte Waregem knokte immers terug na een 0-2 achterstand.

Charleroi startte uitstekend aan de partij. Het kwam dan ook verdiend 0-2 voor. De bedrijvige Mujangi Bia legde perfect af tot bij Joseph Akpala, die zijn zestiende van het seizoen binnen knalde. Nog geen tien minuten later legde spitsbroeder Cyril Théréau de tweede van de avond binnen. Ook in dat doelpunt had Akpala een voet.

Zulte Waregem gaf zich echter niet gewonnen. Essevee knokte terug na de rust. Van Nieuwenhuyze bracht zijn team terug in de wedstrijd door de 1-2 te netten. Het teken voor Zulte Waregem om te blijven aanvallen. De aanvalslust werd uiteindelijk beloond met de verdiende gelijkmaker van Buysse in de slotminuut.