Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Lotto Park
Anderlecht duwt STVV naar tweede
Anthony Van der Planken

Anderlecht heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen. Paars-wit klopte STVV met 4-1, maar dat verliep wel véél moeilijker dan de score doet vermoeden.

Anderlecht startte dramatisch aan de wedstrijd. Sint-Truiden strafte de lakse houding van de Brusselaars meteen af: Van Dessel en Coulibaly zetten een knappe actie op, de laatste werkte perfect af.

Wat daarop volgde, was 40 minuten slaapverwekkend voetbal van de thuisploeg. Anderlecht slaagde er niet in om Sint-Truiden onder druk te zetten. Het mocht zelfs blij zijn dat STVV geen tweede keer scoorde, want de lijnrechter slaagde er maar liefst drie keer in om een doorgebroken STVV-aanvaller onterecht af te vlaggen. Sint-Truiden claimde ook terecht een penalty toen Juhasz een fout maakte in de zestien.
Anderlecht kon daar niks tegenover stellen. De spelers trokken met een fluitconcert richting de kleedkamers.

In de tweede helft speelde paars-wit beter, al slaagde het er aanvankelijk nauwelijks in om te impressioneren. Pas toen Rocky Peeters een tweede keer geel kreeg, kon het de bezoekers wegdrukken. Wasilewski kopte zelfs twee keer op de lat.

Tien minuten voor het einde kwam de 1-1 er dan toch. Nicolas Frutos was de gevierde doelpuntenmaker. De Truiense verdedigers claimden hands van de Argentijn, maar de televisiebeelden toonden aan dat dit niet het geval was. Twee minuten later legde Mbark Boussoufa de cruciale 2-1 binnen. De lijnrechter stond druk te zwaaien voor een fout aan de zijlijn, waardoor de verwarde Giel Deferm liet begaan. De scheids volgde zijn lijnrechter echter niet, zodat Boussoufa de 2-1 kon netten.

STVV ging daarna volledig kopje onder. Legear mocht vanuit meer dan een meter buitenspel vertrekken, Frutos werkte perfect af. De zoveelste blunder van de lijnrechters, die werkelijk een dramatische partij afwerkten. Uiteindelijk vervolledigde Frutos zelfs zijn hattrick: 4-1.

Anderlecht boekt zo een zeer moeizame, maar cruciale zege met het oog op de topper tegen Club Brugge volgende week. Sint-Truiden daarentegen moet zich opmaken voor een seizoen in tweede klasse. De Kanaries zijn na vandaag mathematisch zeker van degradatie.