Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Luminus Arena
Standard wint gevleid op Genk
Anthony Van der Planken

Standard heeft zijn seizoen in stijl afgesloten. De kampioen won met 0-2 op het veld van Racing Genk, al was die zege wel gevleid.

De wedstrijd startte uiteraard met een minuut applaus voor de overleden François Sterchele. Een indrukwekkend moment, waar vooral Marouane Fellaini het moeilijk mee had.

Na twintig minuten studieronde was het Standard dat de score opende. Dieumerci Mbokani pakte de bal knap aan en rondde perfect af: 0-1. Niet veel later scoorde Axel Witsel de 0-2, het doelpunt werd echter onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Daarna ging Genk op zoek naar de gelijkmaker. In de tweede helft was het er enkele keren dicht bij, maar doelman Devriendt hield zijn netten schoon. Eén keer was hij toch geklopt, maar de bal van Barda spatte uiteen op de paal. Ook Itzhaki kreeg een gigantische kans, de aanvaller legde de bal alleen voor doel naast. De verdiende gelijkmaker bleef dus uit, in de slotfase werd het zelfs nog 0-2 via Milan Jovanovic. Een minuutje later pakte Witsel ook nog een onnodige tweede gele kaart, een kleine domper voor de Rouches.

Het bleef bij 0-2, een gevleide zege voor de Rouches, die na een prachtseizoen uitkijken naar de Champions League.