cluClub Brugge
Seth De Witte (pen) 71'
1-1
1-2
85' Timmy Simons (pen)
Datum: 17/08/2013 18:00
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Achter de Kazerne
Ondermaats Club gaat toch met drie punten lopen

KV Mechelen blijft achter met een bijzonder zuur gevoel na de match tegen Club. De thuisploeg was het overgrote deel van de wedstrijd de betere ploeg maar verloor wel. Timmy Simons zette alweer een cruciale penalty om waardoor blauw-zwart nog steeds ongeslagen is in de competitie.

Al na twee minuten had KV op achterstand kunnen staan, maar de voorzet van Refaelov belandde tegen de paal nadat niemand er zijn voet kon tegenzetten. Het was het enige wapenfeit van Club in die eerste twintig minuten. De thuisploeg nam het initiatief immers over en via Cordaro kwamen er een aantal scherpe voorzetten waar noch Prodell noch Mokulu het hoofd konden tegenzetten.

En KV Mechelen kreeg nog kansen in die eerste helft. Biset had de beste maar zijn kopbal werd gepareerd door Ryan. Club zette daar in het eerste halfuur enkel een schot met veel gevoel van Verstraete tegenover, maar ook Biebauw was bij de pinken. Het draaide voor geen meter bij Club en de jonge garde van Garrido werd tegen het eigen doel geplakt.

Mokulu mist

Geen voet kregen ze aan de grond. Het middenveld Wang-Verstraete-Simons werd simpelweg opzij gezet door de fysiek sterkere Destorme en De Witte. En toch ging Club met een voorsprong rusten. Het gebrek aan afwerking brak KV zuur op toen Lestienne de bal in de loop van De Sutter speelde en die in één keer kon uithalen: 0-1 en zijn eerste goal van de competitie. Van een koude douche gesproken.

Het schoentje bij KV wringt vooral vooraan, want Mokulu heeft zijn vorm van de tweede helft van vorig seizoen nog niet teruggevonden. Dat bewees hij nog eens in de openingsminuten van de tweede helft. Hij reageerde goed op een voorzet van Cordaro, maar de deviatie had altijd een goal moeten zijn.
En de Belgisch-Congolese spits bleef de missers opstapelen. Mokulu kreeg in een kwartier tijd immers nog twee grote kansen, maar eerst ging zijn kopbal volledig de mist in en ook zijn schot op een voorzet van Rits had veel beter gemoeten. KV bleef aandringen en werd uiteindelijk ook beloond.

Koude douche nummer 2

Sluwe vos Destorme lokte een strafschop uit na een duwfout van Högli. De Witte zette zich achter de bal, maar Ryan zat er goed bij. Toch rolde het leer nog in doel en kreeg de thuisploeg wat het eigenlijk wel verdiende. En na een te late tackle van De Bock op Cordaro mocht die eerste een kwartiertje vroeger gaan douchen.

Maar toch ging blauw-zwart nog met de drie punten lopen. Destorme werd de anti-held van de avond. De middenvelder haalde de doorgebroken Lestienne neer en Wouters wees weer naar de penaltystip. Simons achter de bal en dan weet je het wel... Club speelde ondermaats, maar gaat alweer met drie punten naar huis. KV Mechelen blijft achter met 1 op 12.