Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Regenboogstadion
KV Mechelen kan opnieuw niet winnen
Dirk Pieters

KV Mechelen komt stilaan in de problemen. De ploeg van trainer Peter Maes ging zaterdagavond opnieuw onderuit op het veld van Zulte Waregem. Door de nederlaag blijft Malinwa onderaan het klassement bengelen met amper drie punten.

De bezoekers probeerden tegen Zulte Waregem wel te verrrassen door met drie spitsen aan te treden, maar dat leverde geen drie punten op. KV Mechelen begon wel het beste aan de wedstrijd met enkele kansjes via Nong en Roelandts. Ook Zulte Waregem stak af en toe de neus aan het venster, maar de beste kansen bleven voor de bezoekers. Op slag van rust was de beste kans van de eerste helft dan toch voor de thuisploeg. Karel D'Haene kopte een voorzet staalhard tegen de lat en zo bleef het uiteindelijk 0-0.

Dury stuurde zijn mannen na de pauze gemotiveerd weer het veld op. Zijn ploeg nam meteen het initiatief over en had de match in handen. Rond het uur vroegen de twee ploegen achter een strafschop, maar scheidsrechter Vinche zag in beide gevallen geen fout. Zowel Leye als Nong werden in de zestien neergehaald, maar het bleef 0-0. Tot een kwartier voor het einde de ban gebroken werd. De pas ingevallen D'Haemers zorgde voor de 1-0 voorsprong. D'Haemers kon alleen op doelman Adamovic afgaan en bleef rustig. Nadien kreeg de thuisploeg nog enkele kansen om de voorsprong uit te diepen, maar hield het uiteindelijk op 2-0 via Roelandts.

Zulte Waregem wint zo op basis van een goede tweede helft. KV Mechelen speelde een betere eerste, maar dat mocht niet baten. [AN]