Datum: 16/08/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Landskampioen maatje te sterk
T. Coremans
| 0 reacties
Landskampioen maatje te sterk

Dender heeft in eigen huis niet kunnen stunten tegen landskampioen Standard Luik. De thuisploeg kwam vlak na de pauze langszij maar moest zich even later gewonnen geven. Aanvoerder Defour en Co wonnen met 1-3.

Landskampioen Standard reisde af naar Denderleeuw voor zijn eerste competitiewedstrijd in de Jupiler Pro League. Het nieuwe seizoen was alvast goed gestart voor de Rouches. Winst in de Belgische Supercup en een meer dan sierlijke prestatie tegen Liverpool maakten de Luikenaars topfavoriet voor dit duel. Johan Boskamp wou zijn debuut van vorig seizoen verderzetten. Kon hij met een op papier matig Dender zijn ex-club een dreun verkopen?


Het Luikse gaspedaal werd ingedrukt vanaf de eerste minuut. Het deed ons terugdenken aan die zwoele zomeravond van afgelopen woensdag. Deze keer andere hoofdrolspelers en wel een vroeg doelpunt. Na amper vier minuten mocht Mbokani de bal achter doelman Martinovic in doel liften. Standard drukte verder door maar kwam niet tot de verdiende tweede treffer. Dender kwam halverwege de eerste helft beter in de partij maar kon Espinoza nooit echt bedreigen.

Sylla solliciteerde als enige voor de gelijkmaker maar kon de netten niet doen trillen. De verbale aanmaningen van Laszlo Bölöni langs de zijlijn lieten vermoeden dat de motor pruttelde. Kort voor de pauze kwam de thuisploeg sterk opzetten. De Luikse defensie oogde nonchalant en werd daar op een haar na voor afgestraft. Opnieuw Sylla en kort daarop Neva toonden zich niet doeltreffend.

Kort na de pauze werden de bezoekers koud op hun nonchalance gepakt. Andermaal een vroege treffer deed de leds op het scorebord omslaan. Sylla speelde op knappe wijze de jonge Steven Jacobs aan die knap afwerkte: 1-1. De Storme kwam even later dicht bij de tweede treffer voor de thuisploeg maar kwam een teen te kort. Een verdiende gelijkmaker op dat moment die de Luikse hoofden tot denken aanzette. De slagpin werd opnieuw uit de granaat getrokken en Standard trok andermaal ten strijde.

Met de rug tegen eigen doel geplakt trachtte Dender weerstand te bieden. Lang hield de Denderse muur geen stand. Mbokani knikte op het uur, al dan niet in buitenspel, de 1-2 tegen de netten. Echt diep moest de regerende landskampioen niet gaan om de Oost-Vlamingen helemaal buitenspel te zetten. Salim Toama mocht voor Standard de tweede treffer in drie minuten binnenknallen: 1-3. De roodwitte deur ging dicht en Dender kwam nog amper in de buurt van de Luikse zestien. Dalmat en invaller Witsel misten de kans om de score verder uit te diepen. Beiden troffen de paal.

Net als op speeldag 1 van vorig seizoen speelden de Rouches een uitstekende openingswedstrijd. Bij vlagen ging het tempo al dan niet bewust naar beneden. Na de gelijkmaker reageerde de Luikenaars gepast en sloegen staalhard terug. Dender toonde zich bij momenten weerbaar maar kon de sterke opmars van de forse bezoekers niet ontlopen. Op de volgende speeldag moet de groep van Johan Boskamp naar het Kiel. Germinal Beerschot in eigen huis bekampen wordt een loodzware opdracht. Standard mag het in eigen huis opnemen tegen VC Westerlo.