Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jules Ottenstadion
Buffalo's smeren Herpoel forfaitcijfers aan
Steurbaut Kersten

AA Gent heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven. De Buffalo’s imponeerden in eigen huis en stuurden Bergen met zware 5-0 cijfers naar huis.

Michel Preud'homme verruilde tijdens het tussenseizoen kampioen Standard voor verliezend bekerfinalist AA Gent. De voormalige doelman gaat in de Arteveldestad een nieuw project aan om de Oost-Vlamingen naar de echte top te brengen. Een betere start kon hij zich niet gewenst hebben.

Suler

De Buffalo’s grepen Bergen meteen naar de keel en zagen na een kwartier hun overwicht omgezet in een doelpunt. Marko Suler kopte een hoekschop van Randall Azofeifa voorbij Frederic Herpoel in doel.

De jongens van Preud'homme dartelden met de tegenstander en gingen meteen op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. Ljubijankic was er dicht bij, maar zijn poging ging voorlangs. Uitstel is echter geen afstel. Halverwege de eerste helft zette Azofeifa met een prachtige vrije trap de 2-0 op het bord. De Costa Ricaan draaide het leer in de korte hoek over de muur en buiten het bereik van een vliegende Herpoel.

Uitblinker Azofeifa

Gent ging door op zijn elan en duwde er voor de rust nog eentje extra in het mandje. Adekamni Olufade werd bij een vrije trap van Azofeifa volledig vrijgelaten en kopte aan de tweede paal makkelijk de 3-0 in de netten.

Bergen creëerde een paar kleine kansjes, maar slaagde er nooit om Bojan Jorgacevic serieus te bedreigen. In de tweede helft zag het de score nog oplopen. Uitblinker Azofeifa bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een dito doelpunt. Ljubijankic zorgde even later voor de forfait-cijfers.

Vertrouwen

Gent controleerde de wedstrijd rustig uit en trekt met veel vertrouwen naar het Constant Van den Stockstadion. Kunnen de Buffalo's ook tegen Anderlecht flitsen? Philippe Saint-Jean daarentegen heeft bij Bergen nog veel werk aan de winkel. (AN)