Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Schiervelde
Roeselare en Kortrijk denken aan spektakel
Steurbaut Kersten

Roeselare en Kortrijk hebben na een leuke derby de punten gedeeld. Het werd 2-2. Roeselare buigde een achterstand om in een voorsprong, maar Bram De Ly bezorgde de nieuwkomer in eerste klasse toch nog een punt.

Vooraf werden beide teams getipt als degradatiekandidaten. Roeselare kocht een pak nieuwe spelers in, terwijl er achter Kortrijk als nieuwkomer automatisch vraagtekens staan.

In het eerste half uur kon Roeselare het tegendeel alvast niet bewijzen. Bovendien kwam het al na tien minuten ongelukkig op achterstand. Hietanen werkte een Kortrijkse voorzet ongelukkig in eigen doel. Een bedrijvige Papassarantis probeerde bij Roeselare wat aan de achterstand te doen, maar verder dan enkele voorzetten kwam de ex-speler van Standard niet. Ook Kortrijk dwong geen kansen af, maar kwam ook niet in de problemen.

Zeven minuten voor de rust kantelde de wedstrijd. Dissa kreeg een reuzekans, kwam oog in oog met doelman Mollez, maar duwde de bal naast. Toch stelde de thuisploeg nog voor de rust orde op zaken. Oliseh bereikte met een lange voorzet Ode Thompson en de voormalige spits van Anderlecht kopte mooi over Mollez binnen.

De Ly bezorgt Kortrijk een punt

Roeselare had de smaak te pakken en in de blessuretijd van de eerste helft knalde Papassarantis nipt over. De thuisploeg ging in de tweede helft gewoon door op dat elan en Dissa faalde, in tegenstelling tot in de eerste helft, deze keer niet. Na een mooie pass van uitblinker Papassarantis zag de spits eerst zijn bal nog van del lijn gekeerd, maar vervolgens scoorde de Malinees toch.

Kort nadien kwam Dissa dicht bij de 3-1 na een te korte terugspeelbal. De spits ging iedereen voorbij, maar Calvo redde nog de meubelen voor Kortrijk. Coach Hein Vanhaezebrouck gooide Coulibaly in de strijd en zette alles op de aanval. En die zet loonde want Bram De Ly kopte een hoekschop voorbij doelman Sierens.

Roeselare-trainer Dirk Geeraerd gooide Bjorn De Wilde in de strijd, maar ook hij kon het tij niet meer keren voor de thuisploeg. De spits zorgde bij zijn wederoptreden in eerste klasse er wel nog voor dat Belhocine een tweede gele kaart kreeg. De speler van Kortrijk haalde de doorgebroken De Wilde neer, hoewel hij duidelijk de bal speelde. Het bleef uiteindelijk 2-2 na een aangename derby.