zwaZulte Waregem
lokSporting Lokeren
Datum: 25/07/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Regenboogstadion
Leye dirigeert Essevee naar zege tegen ex-club Lokeren
Leye dirigeert Essevee naar zege tegen ex-club Lokeren
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft de eerste drie punten van het seizoen beet. Verboom, Leye en Jorgensen zorgden voor de doelpunten van Essevee, Patosi kon daar enkel een vrije trap tegenover stellen.

Aernout Van Lindt in Waregem

Baudry, Diallo, Sami, De Ridder, Buyl, Lepoint en Leye. Zulte Waregem begon met maar liefst zeven nieuwkomers in de basis aan het nieuwe seizoen, terwijl nieuwbakken Lokerencoach Bob Peeters het iets bescheidener hield qua nieuwe namen: Starzynski en Enoh.

Zonder de geschorste Persoons was het voor de coach van de Waaslanders wat kijken hoe hij het middenveld moest bezetten, terwijl Dury voor Baudry op rechtsachter koos na de blessure van D'Ulivo. 

Bloed, zweet en tranen

"Je moet nog geen goed voetbal verwachten, in deze fase gaan we vooral voor een resultaat. Dat wil iedereen wel", gaf coach Dury vooraf aan. En echt schitterend was het inderdaad nog niet - aan geen van beide zijden - maar de thuisploeg zette wel het beste blok op de mat.

Er stond ook terug een team op het veld dat wil vechten voor de supporters - zoals Leye het had weten te voorspellen. Kaya en Buyl plakten bijwijlen aan hun tegenstander en dreven ze richting cornervlag en wanhoop, Leye en Aneke kopten diverse ballen uit de eigen zestien.

Comedy Capers

Hoe Essevee op voorsprong kwam, was wel Comedy Capers: Verhulst pakte een bal terug op die hij al eens had neergelegd. De onrechtstreekse vrije trap werd door Verboom voorbij de Lokerendoelman geknald.

De bezoekers kwamen er daarna moeilijk uit en enkel een kans van Overmeire op slag van affluiten was echt het vermelden waard. Peeters porde zijn troepen hoogstwaarschijnlijk aan, want na de koffie kwamen ze gretiger uit de kleedkamers.

Leye, Patosi en Jorgensen met beauty's

Het doelpunt viel echter aan de overkant: een lekkere combinatie tussen De Ridder en Leye werd door de Senegalese spits - uitgerekend tegen zijn ex-club - heerlijk over Verhulst gechipt. Lang kon Essevee niet profiteren van de dubbele voorsprong, want Patosi deed met een knappe vrije trap meteen iets terug.

Daarna zakte het tempo en het spel wat in. Leye kreeg nog enkele kopbalkansen, Lokeren kwam vooral via Patosi dreigen en drukte door, maar in de slotminuut maakte Jorgensen er met een licht afgeweken afstandsknal knap 3-1 van. Even voordien had Dessers rood gepakt na twee keer geel voor hands.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Baudry Marvin 90' -
Diallo Abdou 90' -
Sami Joël 90' -
Verboom Bryan  90' -
Aneke Chuks 90' -
Lepoint Christophe   90' -
Kaya Onur A A 90' -
De Ridder Steve A 65' -
Buyl Stephen 54' -
Leye Mbaye 90' -
  Bank G Beoordeel
Cordaro Alessandro 36' -
Jørgensen Jesper 25' -
Mendy Formose -  
Essikal Karim -  
Benteke Jonathan -  
Steppe Kenny -  
Gimbert Ghislain -  
Ekangamene Charni -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Odoi Denis 90' -
Maric Mijat 90' -
Ingason Sverrir Ingi 90' -
Melnjak Dario 58' -
Overmeire Killian   90' -
Ngolok Evariste 82' -
Starzynski Filip 59' -
Patosi Ayanda 90' -
Dessers Cyriel     71' -
Mbah Enoh Lewis 90' -
  Bank G Beoordeel
Bolbat Sergiy 32' -
Ticinovic Mario 31' -
Ansah Eugene 8'  
Melens Tjorven -  
Dujardin Joey -  
Ridwan Gyselinck -  
Copa Barry Boubacar -  
Rassoul Joher Khadim -  
Herbeleef Zulte Waregem - Sporting Lokeren

Vooraf