Datum: 02/11/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Frutos helpt Anderlecht opnieuw aan de winst
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Frutos helpt Anderlecht opnieuw aan de winst
Foto: © SC

Anderlecht blijft in het spoor van titelconcurrent Club Brugge. Een uur lang maakte Germinal Beerschot het de hoofdstedelingen knap lastig op het Kiel. Frutos trok in het laatste half uur Anderlecht toch nog over de streep.

De Brusselaars waren in het eerste uur in het niets te vergelijken met de ploeg die vorige week zwaar uithaalde tegen KV Mechelen. Hernan Losada en Mbark Boussoufa werden op het dicht bevolkte middenveld vleugellam gelegd. Nicolas Frutos, bij zijn eerste wedstrijd als basisspeler nog goed voor drie treffers, raakte amper een bal tegen het sterke centrale duo Vandooren - Dheedene. Guillaume Gillet kopte de enige mogelijkheid van Anderlecht voor rust via het hoofd van Dheedene over.
 
Germinal Beerschot, dat de voorbije weken zijn overwicht niet zag omgezet in puntenwinst, zocht meer de flanken op en had met Khalilou Fadiga een uitstekende pion in huis om met één subtiele baltoets de vrije ruimte ideaal te benutten. De Senegalees liep nooit de ziel uit zijn lijf, maar zette na een kwartier met een uitstekende dieptepass Sanharib Malki  op weg naar de 0-1. De Syriër struikelde de bal met arm -onvrijwillig na een tackle van Deschacht- en been voorbij Daniel Zitka in doel.
 
De thuisploeg liet de bal ook veel beter rondgaan en zette dat net voor rust met een knappe aanval in de verf. Een actie die begon met uitverdedigen aan de eigen hoekschopvlag resulteerde na een samenspel van bijna alle Beerschot-pionnen in een kans voor Marco Né. De Ivoriaan besloot over.
 
In het tweede bedrijf onderstreepte Frutos opnieuw hoe belangrijk de Argentijn is voor de recordkampioen. Na de gelijkmaker van Marcin Wasilewski -Gillet kopte een vrije trap van Boussoufa tegen de paal en de Pool tikte de rebound (in buitenspel) binnen – liet de Reiger Gillet en Losada met twee knappe assists de wedstrijd naar Anderlecht toe trekken. Losada vierde zijn doelpunt tegen zijn ex-club in alle stilte en excuseerde zich bij de Antwerpse supporters. Roland Juhasz kreeg in de slotfase nog een tweede gele (-en dus rode) kaart.
 
Na een goede prestatie blijft Germinal Beerschot in de gevarenzone. Malki had de Antwerpse supporters een deugddoende overwinning kunnen schenken, maar de aanvaller stuitte bij een 1-0 en 1-1 stand twee keer op Zitka. Anderlecht pakt zes op zes na de blamage op Zulte Waregem en blijft in het spoor van competitieleider Club Brugge. Over twee weken trekt paars-wit naar het Jan Breydelstadion. (AN)
Herbeleef Germinal Beerschot - Anderlecht