Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Achter de Kazerne
Roeselare pakt eerste zege
Kevin Vanbuggenhout

KV Mechelen en SV Roeselare konden de punten goed gebruiken en gingen Achter de Kazerne voor de volle buit. Roeselare zorgde voor de verrassing en boekte zijn eerste zege van het seizoen: 1-2.

KV Mechelen had na de 7-1 pandoering in Anderlecht heel wat recht te zetten. Peter Maes schakelde terug over naar een 4-4-2 formatie. Rode lantaarn Roeselare speelde zijn eerste wedstrijd sinds de terugkeer van Dennis Van Wijk als trainer.

De wedstrijd begon met een opmerkelijk feit, namelijk de gele kaart voor Stefaan Tanghe na welgeteld 15 seconden. Roeselare speelde het snelst en maakte de beste indruk in de aanvangsfase. In de 18de minuut trapte Tanghe een puike kans naast. De Mechelaars schoten stilaan wakker en gingen toch wat meer aandringen. Net voor het halfuur was KV voor het eerst echt gevaarlijk. De kopbal van een tot dan toe onzichtbare Vleminckx na een goede voorzet van Xavier Chen likte de lat. Naar het einde van de eerste helft toe was het toch weer KV Mechelen dat het meest moest bibberen en beven. Olivier Renard wendde met een reflex de 0-1 af.

KV Mechelen startte de tweede helft een stuk beter. De volledig vrijstaande Kristof Imschoot kopte een hoekschop van Antun Dunkovic binnen: 1-0. Een minuut later was het alweer gelijk. KV Mechelen kreeg de bal niet weg en Mirvic maakte de gelijkmaker. Voor de tweede week op rij kon KV zijn voorsprong nog geen minuut vasthouden. En nog geen tien minuten later was het zelfs 1-2. Een vrije trap van Hietanen week af en verdween in doel. De Mechelse aanhang was duidelijk ontevreden met de gang van zaken en begon zich bij momenten tegen de eigen ploeg te keren. Er werd nog nauwelijks gevoetbald en er was bij KV Mechelen te weinig beweging om het Roeselare moeilijk te maken. Roeselare had de wedstrijd perfect onder controle. In het slotkwartier ging Malinwa wel nog druk zetten. Sierens parreerde de kopbal van Vrancken. Na een verre inworp van Vleminckx werd de bal net naast gekopt. Roeselare liet de wedstrijd niet meer uit handen glippen en pakte drie belangrijke punten.

KV Mechelen lijkt een beetje op de dool te zijn. Na een 0 op 12 staan de Mechelaars weer helemaal in de degradatiezone. SV Roeselare won verdiend van een zwak KV en behaalde de eerste overwinning van het seizoen. Voor Dennis Van Wijk had 'operatie redding' niet beter kunnen beginnen.