Datum: 31/10/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Charleroi op een diefje voorbij Standard
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Charleroi op een diefje voorbij Standard

Club Brugge kan zaterdagavond alleen leider worden van de Jupiler Pro League. Standard verloor in eigen huis met 1-2 van Charleroi. Een onverdiende, maar belangrijke zege voor de Karolo's.

Tegen de Zebra's werd nog maar eens duidelijk hoe belangrijk Marouane Fellaini was voor Standard. Met of zonder de Belgische Marokkaan, het scheelt een serieuze slok op de spreekwoordelijke borrel. Een goed georganiseerd Charleroi, 4-2-3-1 met Abdessalam Benjelloun alleen in het punt, ving de Luikenaars in het eerste half uur goed op. Benjamin Nicaise  is een verdienstelijk voetballer, maar geen breekijzer zoals Fellaini. 

Op de counter
 
Een dubbele poging van Steven Defour en Milan Jovanovic -een afstandsschot van de middenvelder op de vuisten van Bertrand Lacquait en de rebound van de Serviër over het doel- was het enige wapenfeit van de thuisploeg.
 
De Karolo's teerden op hun beproefde concept -een snelle tegenstoot vanuit een goede organisatie- en was daarmee iets na het half uur opnieuw succesvol. Een kopbal van Axe Witsel werd door Mahamoudou Kere van de lijn gekeerd en vier passes later lag het leer aan de overkant in het mandje. Tim Smolders stuurde Iajour de diepte in en de Marokkaan werkte beheerst voorbij Espinoza af. 

Schicht van Nicaise
 
Charleroi kon de boel op slot gooien, maar een afstandsschot van Nicaise brak de wedstrijd weer helemaal oven. Met een schicht van op ruim 25 meter, weliswaar gedevieerd door het hoofd van Kere, liet hij Lacquait helemaal kansloos. Erop en erover? Witsel kopte net voor rust nog op Laquait, Dante trapte de rebound op de rug van Oguchi Onyewu.
 
De Rouches probeerden in de tweede helft door te gaan op het elan van de slotminuten voor rust en Charleroi zo helemaal dood te knijpen. Pogingen van Witsel en Reginal Goreux, de vervanger van de geschorste Dalmat, gingen naast. Lacquait bedreigen zat er niet in.

Invaller beslist
 
Dieumerci Mbokani had in de slotfase het verdiende winnende doelpunt aan de voet, maar de Congolese aanvaller beschikt niet meer over zijn supervorm van de eerste competitieweken -zijn laatste doelpunt dateert al van 21 september op het veld van Tubize- en verlengde een kopbal van Onyewu van op een halve meter van doel onbegrijpelijk over. Een deviatie die misschien onnodig was om de netten te doen trillen.
 
Een misser die Standard heel zuur zou opbreken. Een vrije trap van Sebastien Chabaud spatte in de 88e minuut uiteen op de lat, maar de ingevallen Mahamadou Habibou was goed gevolgd om de 1-2 binnen te duwen. Een koude douche voor Standard, drie belangrijke, maar onverdiende punten voor Charleroi. (AN)
Herbeleef Standard - Charleroi