Datum: 09/11/2008 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Standard kroont zich tot winnaar van het weekend
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Standard kroont zich tot winnaar van het weekend

Standard heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Anderlecht en Club Brugge. De Luikenaars gingen met 1-3 winnen op het veld van Germinal Beerschot. De thuisploeg voelde zich bestolen door scheidsrechter Stéphane Breda.

Standard slaagt er maar niet in om de Europese knalprestaties te bevestigen in de Jupiler Pro League. Tegen Roeselare, Cercle Brugge en Charleroi -de Luikenaars waren al bezig met de voorbereiding op de wedstrijd tegen Sevilla- liep het nog fout. Op het Kiel was Standard lange tijd opnieuw een schim van de ploeg die de Spaanse nummer vijf over de knie legde, maar hadden de Rouches het voetbalgeluk aan hun kant en graaiden ze de volle buit mee naar Sclessin.
 
Laks Standard
 
Germinal Beerschot leek de laksheid waarmee de jongens van -Europese- trainer Laszlo Bölöni aan de aftrap verschenen aanvankelijk af te straffen. De Mannekes profiteerden optimaal van de aangeboden ruimte en kwamen na een kwartier verdiend op voorsprong. Faris Haroun omspeelde Marcos en schoot knap overhoeks, via de voet van Espinoza, in de kruising.
 
Standard reageerde meteen met een actie van Milan Jovanovic. De Serviër wandelde -op zijn Jovanovic'- door de paars-witte defensie, maar duwde het leer dan te ver voor zich uit. Silvio Proto dook gevat in de voeten. De lob van Steven Defour was te zwak geplaatst om de Rode Duivel te verschalken.
 
Strafschop
 
Net als tegen Anderlecht vorige week gaf Germinal Beerschot de drie punten toch nog weg. Kop van Jut bij paars-wit: scheidsrechter Stéphane Breda. Dieumerci Mbokani maakte op het half uur de gelijkmaker, maar stond buitenspel, al was dat bijzonder moeilijk te zien voor de lijnrechter.
 
Voor rust gingen Breda en co wel in de fout en werd de thuisploeg een overduidelijke strafschop onthouden. Axel Witsel werkte een voorzet met de hand in hoekschop. Breda weigerde de bal op de stip te leggen.  
 
Mbokani topschutter
 
De niet gefloten strafschop zinderde nog lang na. De 1-2 van Jovanovic vlak na rust maakte het alleen nog zuurder voor Germinal Beerschot. De Antwerpenaren verzamelden alle moed en gingen nog op zoek naar een verdiende gelijkmaker, maar slaagden er niet in om uitgespeelde kansen bij elkaar te spelen. Paul Kpaka, voor het eerst aan de aftrap dit seizoen, schilderde een vrije trap net over de kooi van Espinoza.
 
In de slotfase stak Standard het mes nog dieper in de wonde. De Rouches begonnen eindelijk goed te voetballen en kregen een vrije trap na een licht contact tussen Pieterjan Monteyne en Defour. Dante, Witsel en Mbokani speelden het knap uit: 1-3. De Congolees komt samen met Moussa Maazou aan de leiding in de topschuttersstand. (AN)
Herbeleef Germinal Beerschot - Standard