Datum: 08/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jules Ottenstadion
Dender wint punt in Gent
T. Coremans
| 0 reacties
Dender wint punt in Gent

AA Gent heeft zijn sterke reeks niet kunnen doorzetten. De Buffalo's bleven thuis op een gelijkspel steken tegen Dender. De thuisploeg verdiende meer maar ene Bryan Ruiz werd duidelijk gemist. AA Gent - Dender eindigde op 1-1.

Een zwakke eerste helft zorgde voor bitter weinig doelgevaar. De kille koude in het Ottenstadion was door het behouden spel van beide ploegen amper te verbijten. Michel Preud'homme kon voor deze streekderby tegen Dender niet rekenen op zijn geschorste goudhaantje Bryan Ruiz. Zijn plaats werd ingenomen door de nog onbekende Yassine El Ghanassy

Kenny Thompson viel al na zeven minuten uit met een blessure aan de hamstrings. Preud’homme liet de amper opgewarmde Massimo Moia opdraven voor de geblesseerde linkerverdediger. De thuisploeg zette de wedstrijd naar de hand maar speelde weinig attractief voetbal. Wat vooral te danken was aan een zwakke vertoning van de tegenstander. Johan Boskamp fronste meermaals de wenkbrauwen vanop de bank. Op het half uur strafte Bernd Thijs de ondermaatse vertoning van Dender af. Een simpele kopbal was genoeg om de Buffalo’s op voorsprong te brengen.

De man die vanavond voor het eerst de sfeer van de Belgische voetbalvelden mocht opsnuiven leverde een veelbelovende prestatie af. El Ghanassy voetbalde ondernemend en zorgde voor het meeste gevaar van op zijn flank. Toch moesten hij en zijn ploeggenoten op het uur de gelijkmaker dulden. Norman Sylla spurtte de Gentse verdediging aan flarden en knalde de bal in de verste hoek binnen. Dender scoorde in elke voorgaande wedstrijd in de Jupiler Pro League minstens één keer en dat was vanavond niet anders. De statistieken bleven gestaafd en daar was de thuisploeg voor gewaarschuwd.

De jonge El Ghanassy liet ondanks zijn glansprestatie de titel 'man van de match' voor een andere beurt. Had hij bovenop zijn knappe acties één van zijn doelkansen verzilverd had hem die eer ongetwijfeld toegewijd mogen worden. Een pluim op de hoed van Preud'homme, die de amper 18-jarige Marokkaan een kans in het eerste elftal gaf.

AA Gent wist de povere 1-1 niet meer om te buigen in wat een verdiende zege zou zijn. Na de sterke negen op negen moeten de Buffalo's vrede nemen met een enkel puntje tegen degradatiekandidaat Dender. Volgende week trekken Thijs en co naar voorlopig derde in de stand Westerlo. Dender ontvangt op de twaalfde speeldag KV Kortrijk. Dat wordt ongetwijfeld een zespuntenwedstrijd. (AN)

 
Herbeleef KAA Gent - FCV Dender EH