Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Guldensporenstadion
KV Mechelen laat zege liggen
Kevin Vanbuggenhout

KV Kortrijk wou zijn ongeslagen status in eigen huis kracht bijzetten met een overwinning. Bij KV Mechelen was de drang naar een overwinning ook bijzonder groot na twee wanprestaties tegen Anderlecht en Roeselare.

KV Kortrijk oogste sinds zijn terugkeer naar eerste klasse al veel lof voor het aanvallende voetbal. Tegen KV Mechelen wou Kortrijk ook nog eens punten pakken. KV Mechelen was na vier nederlagen op rij dringend toe aan puntenwinst. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in het Guldensporenstadion won Mechelen met 2-3. KV Mechelen vierde toen de promotie naar eerste klasse.

Na vijf minuten werd de doelman van Kortrijk een eerste keer aan het werk gezet. Mollez had een knappe parade in huis op een uitstekende volley van Gorius. KV Mechelen zat meteen goed in de wedstrijd en toonde dit keer wel de juiste mentaliteit. Mununga claimde een strafschop na een duel met De Ly, scheidsrechter Bultynck zag er geen graten in. KV Kortrijk herpakte zich in de loop van de eerste helft, maar versierde geen open kansen.

In de tweede helft nam KV Mechelen het heft nadrukkelijk in handen. KV Kortrijk deed bij momenten nog amper mee en de bezoekers waren enkele keren dicht bij een verdiende voorsprong. Dunkovic mikte de bal net voorlangs. Bij één van de Mechelse hoekschoppen werd er gefloten voor een fout op Mollez. Gorius trapte de afvallende bal heerlijk binnen, maar dat feest ging dus niet door. Een minuut later stevende Vleminckx alleen op doel af. Vleminckx schoot tot wanhoop van al wat geel en rood was net naast. Dat was meteen het laatste wapenfeit voor KV Mechelen. In het slotkwartier kon Kortrijk zich toch herstellen, maar ook de thuisploeg kon de ban niet breken. Beide ploegen pakten één punt na een scoreloos gelijkspel.

KV Mechelen verdiende de drie punten, maar slaagde er niet in een geldig doelpunt te scoren. De beste kans werd gemist door Bjorn Vleminckx. KV Mechelen vond in Kortrijk zijn ware niveau terug, maar bengelt wel nog steeds onderaan het klassement. KV Kortrijk sleepte op karakter een punt uit de brand en is nog altijd ongeslagen in eigen huis.