roeRoeselare
tubTubeke
Datum: 08/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Schiervelde
Roeselare doet een slechte zaak
Dirk Pieters
| 0 reacties
Roeselare doet een slechte zaak

Zaterdagavond stond de eerste echte degradatietopper op het programma in de eerste klasse. Roeselare nam het thuis op tegen Tubeke. Het ging op eigen veld met 1-2 onderuit.

In de beginfase hadden de bezoekers het meeste balbezit, maar dat leverde niet meer op dan enkele kleine kansjes. Roeselare stak maar zelden de neus aan het venster en kreeg na goed een kwartier spelen een eerste opdoffer. Perbet was er als de kippen bij om een verloren bal tegen de netten te trappen: 0-1. De openingstreffer was het sein voor Roeselare om in actie te schieten. Eerst knalde Bétrémieux op Ardouin, maar bij de corner die daarop volgde kopte Oliseh de gelijkmaker tegen de touwen. Na de 1-1 ging het snel over en weer met enkele goede kansen voor beide ploegen, maar zowel Perbet als Dissa konden niet scoren.

Ook het begin van de tweede helft was aangenaam om volgen. Een eerste kans van Perbet draaide uit op niets en ook Dissa kon een goede mogelijkheid niet verzilveren. Ook Mirvic was dicht bij de 2-1, maar opnieuw stond Ardouin op de goede plaats. Met nog een half uur te spelen kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Dembele kon eerst nog een bal van Perbet van de lijn keren, maar Neels was bij de pinken om het leer alsnog binnen te duwen. Van Wijk reageerde meteen en bracht Ode Thompson in de ploeg. Roeselare probeerde wel, maar Tubeke hield heel makkelijk de controle over de match en zo won het met 1-2.

In de stand wipt Tubeke opnieuw over Roeselare naar de zeventiende plaats. Tubeke heeft nu twee punten meer dan Roeselare en één minder dan Germinal Beerschot. (AN)
Herbeleef Roeselare - Tubeke