wesWesterlo
gnkKRC Genk
Datum: 08/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Het Kuipje
Genk onderuit in Westerlo
Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Genk onderuit in Westerlo

Racing Genk, het nummer drie in het klassement, verloor vanavond op het veld van Westerlo. Colombiaan Alfonso Ruiz was matchwinnaar met dienst. Door de zege springen de Kempenaren in het klassement over Genk.

Genk leek in de eerste helft in niets op de ploeg die uit de laatste vijf wedstrijden 13 punten puurde. En daar had het gemis van Barda alles mee te maken. Het Israëlische aanspeelpunt was immers geschorst na zijn domme fout op Tubeke-doelman Ardouin van vorige week. Ook kon Van Geneugden nog steeds niet rekenen op de geblesseerde Alex. Weg draaischijf en weg creatieve doe-het-al. Terwijl Genk op zoek was naar zichzelf voetbalde Westerlo enkele goede kansen bij elkaar. Tomou kopte de beste in het zijnet.
 
Na rust een iets gretiger Genk, maar nog steeds moest doelman De Winter geen wonderen verrichten. Het was integendeel Westerlo dat kwam opzetten. Tomou, die gedurende de avond erg ongelukkig was geweest in zijn doelpogingen, bracht spitsbroeder Ruiz alleen voor doel. De 24-jarige aanvaller schoot de bal hard voorbij Bailly. Meteen zijn vijfde in zijn laatste vier wedstrijden. De Colombiaan acteerde ook vandaag op een hoog niveau.
 
De bezoekers uit Genk probeerden daarna de bakens nog te verzetten. Ze moesten dit keer wel. Maar pogingen van Pudil en de ingevallen Dugary gingen naast. Genk kon dus opnieuw niet winnen in Westerlo. Dat lukte hen de laatste elf jaar nog maar twee keer. Door de overwinning van Westerlo springt de ploeg van trainer Jan Ceulemans in het klassement over de Limburgers. Van Geneugden mag blij zijn dat hij volgende week tegen Roeselare met Barda opnieuw aan doelpunten mag denken.
Herbeleef Westerlo - KRC Genk