Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade Edmond Leburton
Tubeke verslaat zwak Cercle Brugge
Rita De Meyer

Tubeke heeft zich goed herpakt na de bekernederlaag bij Moeskroen. Het team van trainer Albert Cartier versloeg een ontstellend zwak Cercle Brugge met 3-0. In de stand komt Tubeke op een gedeelde zestiende plaats met KV Mechelen.

Bij Cercle Brugge was het lang onduidelijk of Stijn De Smet zou spelen. Hij had last van een blessure tijdens de opwarming, maar begon uiteindelijk aan de wedstrijd. Na een kwartier moest de aanvaller toch naar de kant. Arnar Vidarsson verving hem.

Al na vijf minuten kon de thuisploeg vieren. Denis Viane leverde de bal in bij Villano en die liet doelman Bram Verbist geen kans. Cercle Brugge zorgde nadien twee keer voor gevaar via Oleg Iachtchouk, maar daar bleef het bij voor de bezoekers.

Rode Serebrennikov
Tubeke had nauwelijks moeite om de bezoekers onder controle te houden. Vlak voor de rust was er nog een halve omhaal van Tom De Sutter, maar de beste kans kreeg Perbet aan de overkant. De aanvaller van Tubeke zag zijn bal nog door Viane van de lijn gekeerd worden.

Op slag van de rust moest Cercle nog met tien verder. Met een judogreep werkte Oleg Iachtchouk zijn tegenstander Villano tegen de grond. De Oekraïner kreeg rood en met tien man zakte Cercle in de tweede helft helemaal door het ijs.

Dufer beslist
Tien minuten na de pauze besliste Grégory Dufer met een schitterende vrije trap in de winkelhaak de wedstrijd. Van die nieuwe opdoffer herstelde Cercle niet meer. In de slotminuut maakte Perbet er zelfs nog 3-0 van.

Voor Tubeke zijn het drie belangrijke punten in de degradatiestrijd. Cercle Brugge kan maar geen constante leggen in zijn prestaties en het niveau van vorig seizoen is totaal onvindbaar voor de troepen van coach Glen De Boeck