zwaZulte Waregem
Germinal Beerschot
Datum: 15/11/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Regenboogstadion
Owngoal Peeters houdt Ger. Beerschot van zege
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Owngoal Peeters houdt Ger. Beerschot van zege

De trainerswissel bij Germinal Beerschot heeft bijna een driepunter opgeleverd. De Antwerpse club leek op weg naar de eerste uitzege van het seizoen. Een eigen doelpunt van Rocky Peeters zorgde in de slotfase voor een koude douche.

“Er hangt twijfel in de kleedkamer”, liet Aimé Anthuenis donderdagmiddag nog weten. Om die twijfels te verbannen verkoos de voormalige bondscoach om meer zekerheid in te bouwen. Met Justice Wamfor als extra buffer in de defensie lukte dat uitstekend. De Kameroener verloor de spitsen van Zulte Waregem geen seconde uit het oog.
 
In de eerste helft kwam de thuisploeg er maar één keer goed uit. Andrea Mutombo verstuurde Tim Matthys randje buitenspel, Proto hield de Oost-Vlaming van de openingstreffer.
 
Germinal Beerschot loerde met Kevin Vandenbergh en Tosin Dosunmu op de counter. Vandenbergh toonde zich in tegensteling tot woensdag wel efficiënt met twee doelpunten in twee minuten tijd. Eerst met een subtiele stift over Sammy Bossut, daarna reageerde hij attent wanneer de jonge doelman een schot van Dosunmu in zijn voeten duwde.
 
De voorsprong gaf Germinal Beerschot vertrouwen en de bezoekers kregen voor rust nog een kans om de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar Vandenbergh wilde te graag zijn derde treffer in acht minuten maken en schoot op Bossut. Dosunmu stond in een betere schietpositie.
 
Zulte Waregem knokte met Franck Berrier en Danijel Subotic voor Mutombo en Zerdab na rust terug. Silvio Proto hield de bezoekers nog twee keer recht – vooral Kevin Roelandts had van dichtbij moeten scoren -  maar moest zich een kwartier voor tijd toch gewonnen geven op een boogbal van Matthys.  
 
Germinal Beerschot had aan de overkant de kans laten liggen om de wedstrijd te beslissen – Dosunmu omspeelde Bossut, maar besloot over – en beleefde nog een bang slotkwartier. De Antwerpenaren leken op weg naar de eerste uitzege van het seizoen, maar dan sloeg het noodlot weer toe. Rocky Peeters kopte in de 89ste minuut een vrije trap van Berrier in eigen doel. Subotic ging nog neer in de zestienmeter, maar scheidsrechter Kuipers weigerde om de bezoekers nog dieper in de put te duwen.
Herbeleef Zulte Waregem - Germinal Beerschot