Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wint matige topper tegen Westerlo
Anthony Van der Planken

Anderlecht heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen. Paars-wit won in een matige topper met 2-0 van Westerlo.

Anderlecht startte het beste aan de wedstrijd. Dat rendeerde al gauw, want na dertien minuten legde Boussoufa een doortikkertje van Van Damme tegen de netten. Het had trouwens al eerder 1-0 kunnen zijn, moest de poging van de alweer bedrijvige Legear niet tegen de paal beland zijn. Diezelfde Legear had op slag van rust trouwens de 2-0 kunnen, zelfs moeten scoren, de middenvelder zag zijn schot van dichtbij gered worden door De Winter.

Na de pauze hielden Anderlecht en Westerlo elkaar in evenwicht, maar de kansen bleven schaars. Tomou kwam heel dicht bij de gelijkmaker, de aanvaller trapte van dichtbij onbegrijpelijk op de paal. Westerlo probeerde in de slotfase wel, maar het was Anderlecht dat een tweede keer wist te scoren. Biglia kreeg de bal in de voeten na slecht wegwerken van de Westelse defensie en trapte perfect binnen. 2-0, en daar bleef het ook bij. Een belangrijke driepunter voor Anderlecht, dat zo over zijn tegenstander vanavond springt en derde wordt, op twee puntjes van leider Club Brugge en eentje van Standard.