Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jan Breydel
Cercle zonder glans voorbij Mechelen
Nico Wieme

Cercle Brugge heeft thuis KV Mechelen met 2-1 verslagen. De thuisploeg begon goed, zakte nadien wat weg en controleerde de tweede helft. Malinois was niet meer in staat om Verbist te bedreigen.

Cercle Brugge en KV Mechelen hadden beide iets goed te maken. Groen-zwart ging vorig weekend roemloos met 3-0 onderuit bij promovendus Tubeke, Malinois kon al sinds 29 september niet meer winnen. De Maneblussers waren door hun povere resultaten van de voorbije weken zelfs in de degradatiezone terechtgekomen.

Snelle doelpunten
Na een korte studieronde schakelde Cercle een versnelling hoger, daarvoor werd het snel beloond. Stijn De Smet lanceerde Thomas Buffel en die verschalkte Olivier Renard. De thuisploeg ging door op dit elan, wat resulteerde in goede mogelijkheden voor Oleg Iachtchouk en Honour Gombami. Tussendoor werd Iachtchouk ook nog eens door Renard van de sokken gelopen, maar Karim Saadouni liet doorspelen. Wat niemand dan verwachtte, gebeurde toch. Op een zeldzame tegenaanval kon Bram Verbist een kopbal niet klemmen en Joachim Mununga (foto rechts) was er als de kippen bij om de rebound tegen de netten te trappen.

Sterke MunungaKV kreeg plots vleugels. Na een mooie actie van Mununga schoot Björn Vleminckx in één tijd op de vuisten van Verbist. Mechelen controleerde de partij, bij de Bruggelingen leek nog maar weinig te lukken. De bezoekers kregen voor de rust nog de beste kans om op voorsprong te komen. Wouter Vrancken stuurde de razendsnelle Mununga het straatje in, Verbist ging goed plat. Kort nadien kreeg ook de thuisploeg nog een mogelijkheid, maar de poging van Buffel werd door Renard mooi uit de hoek gezweefd.

Iachtchouk
De tweede helft was nog geen minuut bezig of Iachtchouck knokte zich alleen voor Renard. De KV-keeper voorkwam een achterstand voor zijn ploeg. Op de 55ste minuut toonde de Rode Duivel nog eens zijn klasse na een nieuwe doorbraak van de Oekraïner. De derde keer was echter scheepsrecht. Op een corner van Buffel knikte Iachtchouk de 2-1 in de korte hoek binnen.

Weinig gevaar
Daarna viel de match wat stil. Cercle had een licht veldoverwicht, Mechelen kon zijn wil niet opdringen. Het gevolg was dat er in het vijfde en zesde kwartier weinig kansen te noteren vielen. Als de bezoekers er dan eens uitkwamen, dan ontbrak de precisie bij de laatste pass. De West-Vlamingen speelden de wedstrijd rustig uit en staken op die manier de drie punten op zak.