Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel
Sonck leidt Club naar vlotte zege
Steurbaut Kersten

Club Brugge heeft zich zondagavond terug aan de leiding van de Jupiler Pro League gehesen. Blauw-zwart haalde het vrij eenvoudig van Germinal Beerschot: 3-0.

Tegen een mak Germinal Beerschot moest Club Brugge het gaspedaal nooit volledig induwen. Blauw-zwart had voldoende aan enkele flitsen om de Antwerpse club alle illusies op puntenwinst te ontnemen.

Al hielp Germinal Beerschot daar zelf lustig aan mee. De jongens van Aimé Anthuenis voetballen zonder vertrouwen en dat was duidelijk te zien aan de afwerking. Tosin Dosunmu mocht al na vijf minuten alleen op Stijn Stijnen afgaan, maar de Nigeriaan is zijn torinstinct volledig kwijt. Faris Haroun trapte na de rust van op twee meter over een leeg doel.

Een doelpunt van Haroun had echter weinig verschil gemaakt. Club Brugge stond toen al op een geruststellende 3-0. Ronald Vargas zette de Bruggelingen halverwege de eerste helft op voorsprong. De Venezolaan tikte op een afleggertje van Wesley Sonck, randje buitenspel door de Antwerpse defensie, eenvoudig zijn tweede voor Club Brugge binnen.

Sonck, ex-Germinal Beerschot, besliste na rust de wedstrijd met twee kopbaldoelpunten. Eerst na een warrige fase na een vrije trap van Ivan Leko. Daarna op een voorzet van Michael Klukowski.

Club Brugge speelde de wedstrijd rustig uit en blijft aan de leiding in eerste klasse. Onderin slaagt Germinal Beerschot er al tien wedstrijden niet meer in om te winnen. Anthuenis blijft achter met 1 op 9. (AN)